Zobacz pełną wersję : Dół z d16y7 góra z d15b7 ?
Witam. Czy połączenie dołu z d16y7 i głowicy z d15b7 jest możliwe ?
możliwe. musisz tylko przełożyć kółko rozrządu z y7 jak sie nie mylę
Minimalnie sie silnik odprezy.
Minimalnie sie silnik odprezy.
Chodzi mi głównie o to czy to zadziała bez zbędnych przeróbek. Ponieważ moje b7 zaczyna dymić a głowica była po remoncie przy wymianie uszczelki. Miałem plany co do tego silnika ale teraz chyba już go nie będę remontowł tylko właśnie chciał bym wcisnąć jakieś 1.6. Puki co na całe 1.6 mnie nie stać więc kąbinuję na przyszłość i aby teraz jeździć bo samochód potrzebny.
Zadziala ale bedzie slabsze niz seria. Chyba ze pobawisz sie w przelozenie tlokow ze swojego b7 do y7. Wtedy bedzie przyjemniej o wiele i bezpiecznie.
A jak wygląda sprawa z przełożeniem całego d16y7 zamiast d15b7 ? Chodzi o sam słupek reszta zostaje to co jest, dzisiaj gadałem z mechanikiem i stwierdził że zabawa z podmianą dołu drożej wyjdzie niż wsadzenie całego słupka. Jak w tym przypadku ma się sprawa z komputerem ? Zostaje stary czy konieczny jest z y7 ?
przeloz, zobacz odpal, ale raczej pomysl o nowej mapie w kompie pod d16y/b7. Nie to obd zeby kompy byly zamienne. Ale masz kompa p06 i mozna go przerobic pod wgrywanie mapek.