Zobacz pełną wersję : Wymiana rozrządu w 2.0iTD.
DamianPietras
11-12-07, 22:30
Zabieram sie za rozrzad w tym silniku , nie wiem tylko czy nie bedzie niespodzianek w rodzaju nietypowych kluczy ?, ma ktoś doświadczenie w tym temacie?
Wymianie ulegną paski(2) i rolki (3) , wiem że trzeba bedzie ustawić kąt wtrysku , może ktoś zna fachowców z Zielonej Góry coby podłączyli pod kompa ten silnik i sprawdzili ??
Aha przy okazji zrobie foty , opis i wrzuce to na forum
Jeśli ktoś coś wie na co zwrócić szczególonie uwagę przy okazji tej operacji to bede wdzieczny
Pozdrawiam
Chciałbym pomóc, ale sam się z tym nie bawiłem. Kupiłem kompletny rozrząd i dałem specjaliście. ;)
Ja mam TD i wymieniałem niedawno. Nie powiem ci dokładnie ile kosztował rozrząd bo robiłem tez niektóre elementy zawieszenia ale skasowałem 1200. Pewnie niecałe 1 tyś na rozrząd. Z trym że elementy z wyższej półki, pewnie da się taniej. Mechanik (nie ASO) też najtańszy nie był ale przynajmniej przykłada się do roboty nie odwala roboty. Co do kompa to próbowałem go podłączyć, w ASO w hondzie wysłali mnie do rovera i na odwrót. Są problemy z wtyczką i oprogramowaniem do tego silnika.
Ja za rozrząd kompletny zapłaciłem 460zł. wymiana 80zł.
DamianPietras
20-12-07, 16:26
wymieniłem już rozrząd
Niestety nie sam :bicie:
Wyliczyłem że taniej bedzie zapłacić ??
Nauka moze sporo kosztować , tak wiec oddałem go w dobre ręce kolegi
zapłaciłem 180 , cena w normie (górnej)
Tak wiec okazało sie że przy wymianie paska nikt nie wymienił rolek , które już piszczały , o luzach nie wspomne.
Auto jeżdziło w Italii wiec Pasek był Dayco a rolki INA
Obecnie Pasek ContiTech
Rolki Ruville / INA
Na komputer polecam chłopaków na ul kretej (specjalizuja sie w Renault) podłączą każdą Honde i nie zdzierają (40 zł)
Na regulacje pompy do pompiarza na zaciszu ul Prosta (niedaleko Energetyki) W garazach
Plusem jest to że nie bał sie znaczka H na masce
i Angielskiego serca. czas wymiany 4 godz
Polecam Hondziarzom z Zielonej Góry
Adres i tel moge wysłać na priv.
[ Dodano: Czw 20 Gru, 2007 ]
Ja za rozrząd kompletny zapłaciłem 460zł. wymiana 80zł.
80 zł to niedużo ale przycioł zapewne na częściach
Mnie wyniosło 180 robota , kompletny rozrząd 360
wszystko INA i ContiTech
a co ma wspolnego komp do wy,iany rozrzadu? pytam dlatego bo niedlugo mnie czeka wymiana :]
DamianPietras
23-12-07, 10:49
Podłączenie kompa do sprawdzenie kąta wtrysku , czy nie uległ zmianie po wymianie paska na pompie i ewentualnej regulacji