PDA

Zobacz pełną wersję : problem d15b2

lukaszz
11-12-07, 21:00
jestem lajkem w sprawach mechaniki samochodowej ostatnio zauwazylem ze cos cieknie z samochodu wrzucilem zdjecie z miejsca gdzie cieknie ta ciecz, mozecie zobaczyc i ewentualnie dac jakas rade ???

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67521bd888a89980.html

fazer1985
11-12-07, 21:16
Lepiej to SZYBKO dokreć !! tam masz filtr paliwa + temperatura rozgrzanego silnika moze = BOOM :agent: tam masz takei nakretki nachodzace na przewody z jednej strony a z drugiej na metalowe przewody PALIWOWE jak domniewam sądzac po zdjeciu.

mozes
12-12-07, 04:14
jestem lajkem w sprawach mechaniki samochodowej ostatnio zauwazylem ze cos cieknie z samochodu wrzucilem zdjecie z miejsca gdzie cieknie ta ciecz, mozecie zobaczyc i ewentualnie dac jakas rade ?
a wiesz jaki zapach ma benzyna???
tak nagle zaczęło ciec czy miałeś wymieniany filtr paliwa?
A przy okazji sprawdż poziom płynów bo we wspomaganiu masz go napewno za mało :))
pozdr

fazer1985
12-12-07, 18:52
NO to kolega jaz wie na co zwracac uwage i poznal zapach benki :afro:

lukaszz
12-12-07, 21:45
to nie cieknie jak samochod stoii tylko cieknie jak troche pojerzdze jeszcze nie dokrecilem ale dokrece jutro bo widze ze jedna srobka od gory nie jest dokrecona

Zielony11499
28-11-12, 00:13
odgrzebuje.
eg4, d15b2. wymieniłem filtr paliwa na blue print'a. po wymianie cieknie paliwo z mocowania wężyka sztywnego (tego co idzie od baku, na zdjęciu nr 14).
http://old.japancars.ru/cat/honda/image.php?npl=17SR301&nplblk=B__0402&s=0.45
najpierw dokręciłem "z wyczuciem", bo doczytałem w manualu, że 37Nm. ciekło. później odkręciłem, sprawdziłem gwinty, bez żadnych zastrzeżeń. następnie dokręciłem ile mi w rękach fabryka dała. przestało ciec na 7km. teraz znowu cieknie. gwint śruby na wężu nie chowa się do końca, ale to chyba nie problem.
jakieś pomysły? kupić filtr innej firmy, zarabiać jakoś końcówkę przewodu, znaleźć podkładkę miedzianą na tyle małą żeby weszła w filtr, spiłować część gwintu śruby na wężu (tej z otworem) ?

Zielony11499
28-11-12, 22:56
nikt nie miał takiej sytuacji?