PDA

Zobacz pełną wersję : buczenie z tyłu

tofiks
06-04-13, 13:53
Witam, mam taki problem bo ostatnio zauważyłem że coś mi buczy z tyłu jakby z prawego tylnego koła, im szybciej jadę tym głośniej buczy, ogólnie da się wytrzymać ale irytuje troszkę, co to może być ?? może jakieś łożysko ?? jak to sprawdzić ?? z góry dzięki za pomoc

CieCHu_VI
06-04-13, 14:05
Jak przy przyspieszeniu dzwiek sie nasila to napewno lozysko. Najlepiej podjedz na warsztat to Ci szybko sprawdzą. Ewentualnie mozesz miec ząbkowane opony ( ja tak mialem)

tofiks
06-04-13, 14:37
podniosłem wszystkie koła i tylko przy tylnym prawym jak zacznę obracać to słychać taki dzwięk specyficzny to może faktycznie to łożysko, a jak bym chciał wymienić łożysko to muszę je wymienić razem z piastą ?? czy można same łożysko ??

nyndz
06-04-13, 15:06
Łożyska na tył są sprzedawane w zestawie z piastami. Teoretycznie można wymienić same łożysko ale jest z tym dużo więcej roboty i ryzyko że coś popsujesz...

W ramach dygresji - jeśli masz ABS to wal do mnie na pw mi został komplet łożysk z piastami na tył bo zły rozmiar dobrałem i niestety za długo zwlekałem ze zwrotem (w InterCarsie to tydzień -,-) - a oddam po bardzo atrakcyjnej cenie.