PDA

Zobacz pełną wersję : kontrolka pompki paliwowej PROBLEM

wastag
11-12-07, 17:46
mam problem podczas jazdy zapala mi sie kontrolka chyba od pompki paliwowej (ta sama co świeci i gaśnie przy starcie) lecz gdy zapale silnik ponownie to gaśnie a po chwili znów zapala sie. autko 1994 mam na gaz od 50 tys. w baku zawsze zostaje te 5l. pomocy....

skolopendra
11-12-07, 17:49
autko 1994 mam na gaz od 50 tys. w baku
a co to za samochód sobie kupiłeś chłopczyku ??
....................uzupełnij profil :bicie:

kross
11-12-07, 18:17
Mam identyczny problem, po zapaleniu silnika gaśnie ta kontrolka lecz po dłuższej jeździe ponownie sie zapala, po za tym przy 2tys obrotach pomimo deptania auto sie nie zbiera, silnik to d15b2. Rozmawiałem z dwoma mechanikami i niby wszystko jest ok. :aloha: Proszę o pomoc
Pozdro

!markos
11-12-07, 18:20
nie istnieje kontrolka pompy paliwa. istnieje za to check engine, ktory to swieci sie jak masz jakis fakap. jaki to fakap mozesz sprawdzic odczytujac kody bledow. jak to zrobic? mysle, ze znajdziesz w szukajce, a jak nie to na google.

kross
11-12-07, 18:36
Mechanik doradził mi reset kompa po przez odłączenie klem, tak też zrobiłem. Niby pomogło ale nie załatwiło to problemu z muleniem, na dodatek coś sie dzieje z chłodnicą, dzisiaj wracając do domu "wskazówka ciepła" podniosła sie na maxa do góry.

Romi
11-12-07, 18:49
Mam identyczny problem, po zapaleniu silnika gaśnie ta kontrolka lecz po dłuższej jeździe ponownie sie zapala, po za tym przy 2tys obrotach pomimo deptania auto sie nie zbiera, silnik to d15b2. Rozmawiałem z dwoma mechanikami i niby wszystko jest ok. Proszę o pomoc

sonda panie

kross
11-12-07, 19:48
Romi i Markos dzięki za pomoc :d

rafnexster
11-12-07, 19:59
autko 1994 mam na gaz od 50 tys. w baku
a co to za samochód sobie kupiłeś chłopczyku ??
....................uzupełnij profil :bicie: spadłem z krzesła :) :) :) ... dobre he he

wastag
12-12-07, 22:09
pewnie sie zdenerwujecie ale wpisuje hasło SAMODIAGNOSTYKA i wyskakuje mi tylko mi tylko co to sie robi juz po samodiagnostyce...a może mógłłby mi ktoś podać linka jak to sie robi od początku..powolutku..żebym czegoś nie sp>>szył bo tu juz takich rzeczy sie naczytałem że głowa bieleje...uczenie samochodu??? z góry dziekuje

!markos
13-12-07, 07:36
wklada sie drucik i odczytuje bledy. gdzie sie wklada to nawet w manualu jest, w taka wtyczke w okolicy schowka pasazera..