Zobacz pełną wersję : jakie zarówki H4
PAnowie jakie żarówki wybrac do mojego civica V gen!
Zastanawiam sie nad tymi
http://moto.allegro.pl/item276349426_h4_nightguide_double_lifetime_philip s_hit_cenowy_.html
na dole aukcji sa dostepne jesze inne:
* BEZPIECZEŃSTWA DLA SWOJEJ RODZINY - Vision Plus +50% more
light
* EFEKTU LAMP KSENONOWYCH - Blue Vision Xenon effect
* ZWIĘKSZONEGO BEZPIECZEŃSTWA I KOMFORTU - Night Guide 3 color
safety with double lifetime
* NIEPOWTARZALNEGO STYLU - Power2Night GT150 Performance
light
* MAKSYMALNEJ WYDAJNOŚCI - X-treme Power +80% Racing
performance
mial ktos doczynienia z tymi zarówkami, pytam bo wiadomo w hondzie swiatła
kiepskie;/
MAKSYMALNEJ WYDAJNOŚCI - X-treme Power +80% Racing
performance
Duza poprawa w widocznosci. Niestety nie daja lansersko tuningowego niebieskiego swiatla.
OSRAM Nightbreaker (+90% jak już mamy sie licytować na te "procentowe" chwyty reklamowe hehehe) na marginesie w testach zawsze wygrywał OSRAM a Philips to zawsze co najwyżej nr 2
aha w te procenty to nie wierz ale przy żarówkach z serii PREMIUM masz największe szanse, że sa wykonane najdokładniej i najblizej "zarówki wzorcowej" która przy danej mocy ma najlepszą mozliwą sprawność dla danej technologii (w tym przypadku to technologia emitujacego swiatło włokna wolframowego)
Co do żarówek to nie bede wiele pisał, bo nie używałem nigdy tych z wyżej wymienionych aukcji, chociaż osobiście nie wierze w te trzy kolory świecenia, natomiast moge polecić faceta, który to sprzedaje, bo kupowałem u nich dwa miesiące temu komplet żarówek i było OK.
Akurat temat jest dla mnie również na czasie, bo za pare minut ide zmieniać u sioebie żarówki, ja kupiłem wczoraj takie na jakich jeżdziłem już kiedyś czyli Tungsram Megalight + 60%. Zarówki moge polecać każdemu, bo kosztują ok 20-25 za komplet, a świeca nie gorzej niż najdroższe Philipsy, tyle ze w tym przypadku płacimy za żarówki, a nie za logo na ich opakowaniu. Poza tym, ja tu kiedyś wrzycałem test żarówek z Auto Świata, a w nim było dokładnie wyjaśnione dlaczego nie warto kupować drogich żarówek.
te zaroweczki (tzn z tej samej serii tylko ze h1 :D ) maja 3 kolory swiecenia i powiem ci ze to jest dobra cena za te zaroweczki bo cena detaliczna np w fota s.a. to jedyne 78.40 pln :aloha:
te zaroweczki (tzn z tej samej serii tylko ze h1 ) maja 3 kolory swiecenia
I to faktycznie na drodze wygląda tak jak w opisie tej aukcji, ze są trzy strefy świecenia, trzy kolory ?? A jeśli tak, to daje to coś czy tylko wygląda ??
to teraz juz sam nie wiem które wybrac:)
http://moto.allegro.pl/item279377769_zarowki_megalight_60_tungsram_h4_gig apromocja_.html
tungsram
czy
http://moto.allegro.pl/item278716810_osram_night_breaker_h4_90_postoje_gr atis_.html
osram!
h1 napewno daja i widac te 3 kolory. a czy cos to daje to sam nie wiem.
napewno zolte swiatlo mniej oslepia kierowce z naprzeciwka niz biale czy niebieskie
Właśnie szukam dobrych żarówek do hani no i nie wiem jakie wybrać żeby dawały mocne światło no i trochę bielsze niż standardowe żarówki które świeca na żółto jakie wybrać????
ja polecam GT 150 super żarówki
no właśnie tez o nich mesle ,oraz o całych lampach takich jak te tylko czy są one warte takiej kasy no i jaki efekt jest ich świecenia czy rzeczywistsze lepiej świeca niż zwykle lampy???
http://moto.allegro.pl/item285991671_super_lampy_92_93_94_95_honda_civic_ angel_eyes.html
Czy tylko mi się wydaje, że ten temat był przerobiony kilkukrotnie i mimo tego nadal się pojawia?
Efekt jest gorszy, żarówki świecą mocno i ładnie, ale krótko. Amen.
Polecam GT 150, mialem i naprawde swieca duuuuzo lepiej od zwyklych h4 typu narva itp....
Teraz mam Bluevision i swieca troszke gorzej moim zdaniem, jak sie przepala to wracam do GT 150 :)
michalm320
20-12-07, 18:26
Pawiem Wam panowie że ja w sowim aucie używam żarówki OSRAM Silverstar +50% i po założeniu byłem w szoku. Świecą na biało, daleko i *****iście oświetlają drogę na poboczach. Jak dla mnie rewelacja.
skolopendra
20-12-07, 18:32
Polecam GT 150,
Polecam GT 150
no test nas już więcej , 3 rok śmigam na gt150 :aloha:
Ja kupiłem niedawno tungsramy +60% i w porównaniu do tego co było to niebo a ziemia
Ja też używam Tungsram +60%, jestem w pełni zadowolony. :)
Ja kupiłem niedawno tungsramy +60% i w porównaniu do tego co było to niebo a ziemia
Dokladnie - polecam tak jak Homiczek Tungsram Megalight +60%. Tanie (ok 19-20pln za 2 szt.) a swieca dobrze i mocno. Poprzednio zalozylem XTec 4200K i swiecily znaaaaaaacznie slabiej - podczas zaawansowanej szarowki nie bylo nic widac. Proponuje kupic tanie i sprawdzone h4 niz znaaacznie drozsze Philipsy i nie miec porownania do tanszych i wcale nie gorszych zarowek.
Jesli Tungsramy Cie nie zadowola, zawsze mozesz przesiasc sie na kilkukrotnie drozsze swiecidelka, w koncu warto miec zapasowe zarowki w bagazniku :)
Tungsram megalight + 60 są bardzo dobre i w dobrej cenie
pozd
Ja niedawno kupiłem Philipsy GT150(51 zł +kw),róznica w świeceniu w porównaniu ze zwykłymi H4 jest ale na kolana nie powala,światło jest bielsze a strumień pare metrów dłuższy,jezeli te mi padną napewno wypróbuje jakies tansze zarówy.
te zaroweczki (tzn z tej samej serii tylko ze h1 ) maja 3 kolory swiecenia
I to faktycznie na drodze wygląda tak jak w opisie tej aukcji, ze są trzy strefy świecenia, trzy kolory ?? A jeśli tak, to daje to coś czy tylko wygląda ??
Jakis czas temu zastanawialem sie nad nimi i znalalzem taki filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=HsypiJ1XkT4
bardzo dokladnie widac ze naprawde sa 3 strefy swiecenia... 3 rozne kolory
Ja zakupilem H4 PHILIPS POWER 2 NIGHT PERFORMACE + ledowe postojowki i swieca swietnie nieporownywalnie lepiej ze standardowymi ktore tez mialem z philipsa jednak najwieksze znaczenie maja lampy, jezeli klosze sa brudne, zzolkniete, przestarzale itp to zadna zarowka nie pomoze no chyba ze zabawimy sie w polerke, ja wymienilem lampy na nowe standardowe i powiem ze warto bylo efekt rewelacyjny.
Odświeżę bo mam pytanko. Czy do VI gen można montować żarówki o podwyższonej mocy ... np 100/90 W ??? czy nic mi się nie popali ? bo kostki i kabelki instalacji to na grube mi nie wyglądają.
Odświeżę bo mam pytanko. Czy do VI gen można montować żarówki o podwyższonej mocy ... np 100/90 W ??? czy nic mi się nie popali ? bo kostki i kabelki instalacji to na grube mi nie wyglądają.
Daj sobie spokój z tym , chyba że chcesz spalić sobie instalację , oślepiać innych z przeciwka i na koniec mandacik.
Kup dobre żarówki 60/55 (takie pewnie w VI gen. są ) i tyle.
nie no jeśli chodzi o oślepianie to wystarczy odpowiednio ustawić ....to wiem, mandatu też za zbyt dużą moc nikt nie wlepii. chodziło mi właśnie o instalację. W TT było wszystko ok ...ale tam i kostki i przewody były jak wyciosane z kamienia ...a w hance jest drobnica. Pewnie więc zrobię tak że zamontuję zwykłe 4000 k i tyle ...chociaż szkoda efektu;)
ja kupiłem jakiś czas żarónki Philipsa VisionPlus i nawet spoko świecą, a jak kupisz wiekszej mocy to ci sie moze tam coś popalić wiec wstaw takiej samej mocy jak seryjne 60/55
Najlepsze żarówki to Hella, niewygórowana cena a święcą najlepiej i wygrywały wszystkie testy :)
Polecam gorąco Osram Night Breakery, naprawdę dają rady, a przy światłach drogowych wyglądają jak xenon :) I nikt mi jeszcze nie mrugał z naprzeciwka więc nie ślepią..
Najlepsze żarówki to Hella
Akurat jeździłem na Hella Blue Light i nie polecam. Padły tak szybko jak BlueVision i te blue to szybko się stało yellow.
Tiolemsizetjukej
04-03-08, 08:18
havok, Tobie to wszystko się szybko psuje i krótko świeci... Więc jakie polecasz?
Vision Plus lub GT 150 Philipsa. Polecam, są bardzo mocne a jednoczesnie fajnie w kloszu wyglądają GT150
Tungsram, osram tańsze, a świecą jak filipsy
tungsram megalight - rewelka za tą cenę. Naprawde MOCNO świecą.
Włożyłem GT150 i jestem więcej niż zadowolony.... to że mocne i jasne światło to raz ...a to że doskonale doświetlają pobocze to dwa ...polecam