PDA

Zobacz pełną wersję : Malutkie ognisko rdzy, ocynk, nie ocynk

wirus_123
04-04-13, 17:48
Witam

Tak czytam czytam o tych Hankach i niech ktoś rozwiąże moje wątpliwości na temat blach Hondy czy były cynkowane czy nie?? ( jedni piszą tak inni nie)
Moja EJ9, SEDAN, D14A4, 90 KM, 100% Japończyk, 1998r,- jaka tu blacha jest??

Zainteresowałem się tym przy okazji dzisiejszego mycia auta gdyż na drzwiach kierowcy mniej więcej na wysokości klamki idąc w prawo na samym końcu drzwi wręcz można powiedzieć na rogu drzwi ( na styku uszczelki i drzwi), ukazała się ruda plama :(:(.
Wielkość rudej powiedzmy 5mm x 3mm. Jest mała plamka rdzy być może powstałą przez obicie drzwi. I teraz moje pytanie jak z tym sie uporac?? Poczytałem troche o tym jak można się pozbyć rdzy, ale większość to ludzie pisali o większej skali problemu i do tego otrzymywali rady typu blacharz.
Macie jakieś sprawdzone sposoby metody na takie na prawdę drobne ognisko to jest bardzo mała ruda plamka z białą obramówką i dalej już normalny lakier. więc mi się wydaje, że powstało to przez obicie drzwi

gostom175
06-04-13, 11:39
Osobiscie nie słyszałem aby jakas honda miała ocynk...

A co do ogniska rdzy to nic z tym nie zrobisz, możesz dokupić jakis smieszny lakier ktory bedzie sie mocno róznił odcieniem i pomalować tylko kawałek.
Jak Ci to tak mocno przeszkadza i chcesz zeby bylo dobrze zrobione maluj całe drzwi :)

mafia35
06-04-13, 22:14
Ewentualnie idź do aso, podaj vin to ci zamówia lakier do zaprawek oryginalny. Nie będzie się odróżniać.

Wysłane z Sony Xperia T za pomocą Tapatalk 2

gostom175
07-04-13, 01:16
Zbiegiem czasu orginalny lakier blednie, także zamawiając fabryczny orginał nie wiele pomoże.

jeżeli Ci zależy, to trzeba przygotować i pomolawać 'orginałem' ten kawałek który jest fee. Później po zabiegu okolice malowanego wraz z malowanym szlifować papierem 2000 na mokro. Po tym jakąs dobrą paste do polerowania i lecisz szmatką cały dzień, chyba ze masz maszyna to pól dnia :)
mysle że wtedy cieżko było by coś zobaczyc

mafia35
07-04-13, 16:19
Widocznie mój nie zbladł lub odwrotnie, zbladł w buteleczce :-)

Wysłane z Sony Xperia T za pomocą Tapatalk 2

wirus_123
07-04-13, 18:45
Kurcze ja mówię tu o takim małym elemencie. Na pewno nie bedę całych drzwi malował. :D
http://images49.fotosik.pl/1860/63451adc3622f3eamed.jpg (http://www.fotosik.pl)

He może wyczyścić rdze papierem jakiś dać podkład i jakiś pierwszy lepszy metalik czarny :D?

marwol
07-04-13, 19:09
Pewnie ze tak :D

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2