Zobacz pełną wersję : centralny zamek problem
Witam mam do Was wazne pytanie... problem z centralnym polega na tym, ze centralny zamek zamyka mi sie czasowo ( w jakies 30 sekund) po otwarciu samochodu i jednoczesnie swieci sie bardzo szybkim pulsacyjnym swiatelkiem dioda ktora mam w srodku ( chyba zamontowana jest oryginalnie) jak mozna wiec przeproramowac centralny zeby i dioda sie nie swiecila ( bo kiedys normalnie mi gasla po otwarciu ) i zeby drzwi sie nie ryglowaly kiedy jestem w srodku? Zaznaczam ze od momentu zakupu przytrafilo mi sie to dopiero pierwszy raz... prosze o pomoc i sugestie w tym temacie...
pozdrawiam Łukasz
skolopendra
09-12-07, 17:02
Zaznaczam ze od momentu zakupu przytrafilo mi sie to dopiero pierwszy raz
to nie panikuj :d drogi pszczouo
nie wykluczone ze np któryś czujnik się przyciął albo coś zakłóciło sygnał
jak mozna wiec przeproramowac centralny
nie można, jak to będzie sie przytrafiać częściej ,to proponuje wymienić na nowy
koszta stosunkowo niewielkie
...............................................a za to ile spokoju :aloha:
wpadlem na to ze moze kabelek sie odlaczyl od czujnika otwarcia i zamkniecia drzwi... wiec przy najblizszej okazji musze to sprawdzic ( trzeba bedzie zdjac tapicerke ) ale czego sie nie robi dla swietego spokoju... zaznaczam ze dziala wszyskto ok... tylko rygluje sie po otwarciu...
witam, gdzie znajde ten kabelek od czujnika otwarcia i zamkniecioa drzwi, i co mam zdemontować?? :)
skolopendra
13-12-07, 14:24
gdzie znajde ten kabelek od czujnika otwarcia
jest fabrycznie już w drzwiach ............ :speszony:
czujnik jest czarny i znajduje sie w dolnej czesci... jest zamaskowany gumowa zaslepka wiem ze u mnie leci jakis kabelek wzdluz progu pod tapicerka... ktory sie pewnie odlaczyl i centralny nie pracuje prawidlowo...
Witam!!!
nie bedę zaczynał nowego tematu wiec podłączę się po ten :)
Jestem tu nowy :)
Jakies dwa tygodie temu zostałem szcześliwym nabywca Hani, jest to D13B2 Noblesse.
Problem jest taki że kiedy założono mi auto alarm, oczywiści z funkcją centralnego zamka, to od wczoraj jest problem. Na początku zauważyłem ze szyby przestały mi działać w lewych i prawych drzwiach :( ale kiedy wyciuagnąłem kostkę z prawych drzwi z tego starownika i włozyłem spowrotem zaczęło działac ale tylko na chwilę, bo po krótkiej jeździe przestawało działać...nie wiem, moze to od wstrząsów coś na strykach nie łączy ale jak juz teraz próbuje rozłączyć i znowu połączyć to już kaput...nie działa. Wczoraj wieczorem wyszedł nowy problem i to jestem pewien zwiazany również z tymi szybami. Otóż zaparkowałem na cichym podwórku i kiedy już wysiadłem i nacisnąłem przycisk w pilocie (włącz alarm + rygluj drzwi) usłyszałem tylko sygnał włączonego alarmu a ryglowania drzwi nie słyszałem. Przestał działać centralny z pilota jak i z kluczyka :((( nawet jak wejde do srodka i probuję zamknąć drzwi przyciskiem LOCK z drzwi kierowcy to też centralny nie działa i nie rygluje prwych drzwi i zeby w ogóle zamknąć samochód to musze latrać dookoła hani i zamykać dwoje drziw osobno kluczykiem....
aż włos jeży mi sie na głowie jak pomyslę że mogłem nieświadomie samochód zostawić otwarty przez ten dzień :/ :/
Nie mam pojęcia co to jest.... Może ktoś wie o co chodzi i do czego trzeba by zajrzeć..... Wyvaczie dłogość posta ale chciałem zeby wsyztsko było klarownie wyjasnione.
skolopendra
13-12-07, 20:36
że kiedy założono mi auto alarm, oczywiści z funkcją centralnego zamka,
jedz z powrotem do elektryka i niech poprawi to co spartolił ;)
czyli łączki kostki niech podkręca
I tak zrobie!!! :djablek:
wygralem walke z honda... powodem usterki ( jesli mozna tak to nawzwac ) byl przelamany kabel ktory wychodzil z modulu centralnego i biegl wzdluz nadwonia ( progu ) wewnatrz samochodu do czujnika otwarcia/zamkniecia drzwi. Rozebralem to wszystko wymienilem kabel zlutowalem i chodzi tak jak dawniej...
pozdro i dzieki za podpowiedz...