Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kod błędu nr 17

jaj0ne
09-12-07, 02:02
witam , tak jak w temacie , co jaiś czas wyskakuje mi błąd nr 17 czyli niesprawny/bład czujnika prędkości - więc co mam z tym zrobić gdzie on jest i o co chodzi wogule !? da sie to naprawić we własnym zakresie ? bo poradnik mnie kieruje do ASO a to tanie na pewno nie bedzie ;/

skolopendra
09-12-07, 06:56
fajnie by było wiedzieć jaki masz silnik?
.uzupełnij profil !!

jaj0ne
09-12-07, 10:26
fajnie by było wiedzieć jaki masz silnik?
.uzupełnij profil !!

done :]

[ Dodano: Nie 09 Gru, 2007 ]
nm tylko dziwi mnie to ze obrotek jak i predkościomiez działają poprawnie :-| moze wina gazu ? choć na bedie tez mi sie włączył kiedyś -zazwyczaj błąd wywala jak sciągne noge z gazu

mechanik
09-12-07, 14:31
Uszkodzony czujnik prętkości jazdy znajduje się w skrzyni biegów albo przerwany obwód miedzy komputerem a czujnikiem

skolopendra
09-12-07, 22:51
albo przerwany obwód miedzy komputerem a czujnikiem
może nie przerwany ,ale brak kontaktu może występować

pasowało by przeglądnąć złączki,przeczyścić i poodciskać

jaj0ne
10-12-07, 12:20
no ale jak dla mnie brak styku = nie sprawne wskazniki , co jednak nie ma miejsca

skolopendra
10-12-07, 12:46
zazwyczaj błąd wywala jak sciągne noge z gazu

jeśli będzie brak zestyku,powiedzmy na 0,02 sek a zwłaszcza przy opadających wskazaniach zegara to tego nie zauważysz ,a błąd wywali
więc :szukaj: usterki,a jak Ci sie nie chce to jedz do aso

jaj0ne
10-12-07, 13:04
skolopendra, no moze masz racje poczyszcze styki tylko macie moze fote gdzie ten czujnik sie znajduje ?

Revoltec
12-12-07, 01:13
Siemano, podepne sie do tematu poniewaz jade i nagle spadla mi wskazówka predkościomierza i wywalił bład, sprawdziłem bład nr. 17 i raz działa predkosciomierz a raz nie, dzisiaj natomiast jak jechałem to przepalił mi sie bezpiecznik od świateł postojowych wymieniłem go włączyłem postojówki po 20 sec znowu i tak 3 bezpieczniki i nadal jest to samo i wywala blad nr. 17 chociaz ze predkosciomierz działa normalnie, podłonczyłem tez dzisiaj zegary indiglo wszytsko ok było i wieczorkiem własnie wywaliło mi ten bezpiecznik myślałem ze poprostu za duze obciązenie ale zmieniłem zegary na serie i jest to samo:/ czy to moze byc cos powiazane z tym predkosciomierzem jak to naprawic??? :(