Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szum przy skręcie i dodawaniu gazu EJ6

bols86
02-04-13, 09:39
Siemanko,
Panowie od dłuższego czasu borykam się z problemem wydobywającego się szumu przy wybieraniu zakrętu. A więc, gdy wchodzę w zakręt (bez różnicy czy lewy czy prawy) i dodaje trochę gazu spod kół wydobywa się dziwny szum takiego ocierania jakby ET było niezgodne i ocierało o nadkole, ale ET jest OK. Kiedy szum zaczyna się wydobywać i wybijam bieg w celu jazdy na luzie to szumienie automatycznie ustaje. Razem ze znajomym obstawiam że to łożyska, jaki jest najprostszy domowy sposób na zdiagnozowanie?.

Pozdro!

Muzyk-Grzes
02-04-13, 14:24
Łożysko to by szumiało raczej cały czas, może to po prostu przegub pada i zamiast stukać szumi.

bols86
02-04-13, 14:35
Też już o tym myślałem bo czasami przy manewrach parkingowych słychać lekkie stukanie. Ale żeby szumiał, hmmm nie miałem w żądnym aucie takich objawów przegubu zewnętrznego;).

motomaniak1988
02-04-13, 22:16
ja kiedys mialem przypadek co prawda w golfie II ze szumialo lozysko w przednim kole tylko przy wchodzeniu w zakret :D
wiec lozyska tez bym bral pod uwage :D

sebawo
12-04-13, 10:28
łożysko nie musi szumieć zawsze, przy zakrętach jest bardziej obciążone i bardziej je słychać. Przegub nie ma jak szumieć, jak już to stuka/terkocze.
Więc raczej łożysko...