PDA

Zobacz pełną wersję : Pomarańczowy Kolor Wycieku na Sniegu

Bobas
01-04-13, 17:26
Hej, na noc postawiłem auto na zewnątrz. Jak odjechałem to mniej więcej na wysokości silnika były jakieś pomarańczowe ślady pod autem. Z czego to może być? Mniej więcej zajrzałem pod maske i pod spód i nie zauważyłem nic niepokojącego.

wlooczykij
01-04-13, 17:41
Sprawdź dokładnie miskę olejową, jej uszczelkę, miejsca łączenia się osi ze skrzynią biegów, korek wlewu i wylewu oleju ze skrzyni biegów. Wymieniałeś ostatnio jakieś płyny? Ani z silnika ani ze skrzynki olej idealnie pomarańczowy nie będzie, chyba że jest stosunkowo świeży.

Poll
01-04-13, 18:17
Może teraz troche śmiesznie to zabrzmi, ale to nie były szczochy jakiegoś kota albo coś? Grzał się pod maską i nalał sobie od razu ; )

zenekqa89
01-04-13, 18:34
jaki masz plyn chłodzący? byc może to po prostu płyn chłodniczy... borygo ma kolor pomarańczowy jak wycieka wiem bo cieknie mi chłodnica i ma płyn taki kolor

Bobas
01-04-13, 20:38
Heh, może kot jakiś chociaż ja nie mam. Sprawdzałem miche, okolice skrzyni. Sucho. Ostatnio wymieniałem uszczelnienia i olej skrzyni i silnika. A kolor płynu chłodniczego mam troche inny. Zostawiłem znowu na noc na śniegu i zobaczymy co tam się pojawi.

Poll
01-04-13, 21:12
A przekladnie sprawdzilles?

Guscioren
01-04-13, 21:24
To sie dopiero nazywa znaczenie terenu przez auto :D Zapewne masz jakiś mały wyciek oleju

Van_Dal
02-04-13, 08:13
wspomaganie