Zobacz pełną wersję : Pomarańczowy Kolor Wycieku na Sniegu
Hej, na noc postawiłem auto na zewnątrz. Jak odjechałem to mniej więcej na wysokości silnika były jakieś pomarańczowe ślady pod autem. Z czego to może być? Mniej więcej zajrzałem pod maske i pod spód i nie zauważyłem nic niepokojącego.
wlooczykij
01-04-13, 17:41
Sprawdź dokładnie miskę olejową, jej uszczelkę, miejsca łączenia się osi ze skrzynią biegów, korek wlewu i wylewu oleju ze skrzyni biegów. Wymieniałeś ostatnio jakieś płyny? Ani z silnika ani ze skrzynki olej idealnie pomarańczowy nie będzie, chyba że jest stosunkowo świeży.
Może teraz troche śmiesznie to zabrzmi, ale to nie były szczochy jakiegoś kota albo coś? Grzał się pod maską i nalał sobie od razu ; )
jaki masz plyn chłodzący? byc może to po prostu płyn chłodniczy... borygo ma kolor pomarańczowy jak wycieka wiem bo cieknie mi chłodnica i ma płyn taki kolor
Heh, może kot jakiś chociaż ja nie mam. Sprawdzałem miche, okolice skrzyni. Sucho. Ostatnio wymieniałem uszczelnienia i olej skrzyni i silnika. A kolor płynu chłodniczego mam troche inny. Zostawiłem znowu na noc na śniegu i zobaczymy co tam się pojawi.
A przekladnie sprawdzilles?
To sie dopiero nazywa znaczenie terenu przez auto :D Zapewne masz jakiś mały wyciek oleju