Zobacz pełną wersję : Aparat zapłonowy Civic 1.5 d15b2 94r
Witam czy aparat z motoru 1.3 będzie pasował do 1.5 ? Mam jeszcze jedno pytanie czy opłaca się kupić używany aparat zapłonowy czy lepiej wymienić kopułkę i palec ew. dodatkowo jeszcze moduł . Co o tym sądzicie bo mam taki problem że jak się tak konkretnie mokro zrobi to mi przerywa wyciągnę aparat osusze go oszlifuje te piny przy aparacie i jest jakiś czas ok , no ale to się robi coraz częściej więc jest uciążliwe . Może macie jakieś pomysły lub sugestie co najlepiej z tym zrobić
Za pomoc dziękuje pozdrawiam Lukasonix
Witam czy aparat z motoru 1.3 będzie pasował do 1.5 ? nie
Kup nową kopułkę z palcem i skręć żeby całość była szczelna i nie dostawała się do środka wilgoć. Na uszczelkę możesz dać odrobinę silikonu.
problem powinien zniknąć na długo
Dzięki bardzo za odpowiedź zrobie tak jak mówisz
Kup nową kopułkę z palcem i skręć żeby całość była szczelna i nie dostawała się do środka wilgoć. Na uszczelkę możesz dać odrobinę silikonu.
Ew. wyjmij uszczelkę spod aparatu, kup oring o odpowiednim wymiarze ale troszkę grubszy od uszczelki i użyj go w miejsce starego uszczelnienia. U mnie pomogło ;)