Zobacz pełną wersję : na co przymocować logo hondy?
Maniek-1111
31-03-13, 17:21
Siema, mam burte usdm od ZonerAT. Nie ma tam otworów na logo. Kupiłem logo hondy i chcę je przymocować, bolce oderwałem i zastanawiam się na co kleić. Myślałem o taśmie dwustronnej, przykleiłem taśme do znaczka, wyciąłem kształt i na początek eksperymentowałem na czymś innym żeby przykleić jak się trzyma, efekt...marny. Co polecacie.
Klej cyjanoakrylowy - dobrze zwiąże tworzywo z laminatem IMO
Maniek-1111
31-03-13, 17:36
no, ok, ale to bedzie trzeba bardzo delikatnie kleic bo jak sie znaczek przemiesci przy mocowaniu to nie zostana slady klaju na lakierze?
Na śpika xD
A tak poważnie, to są do tego specjalne taśmy... popytaj w sklepach/mieszalniach lakierniczych.
Z klejem będzie problem jak Ci kapnie tam gdzie nie trzeba, no i potem przy ewentualnym odklejaniu znaczka.
motomaniak1988
31-03-13, 19:01
dobra tasma dwustronna odtluscic element i musi trzymac :)
Ja na taśmie zgubiłem już 2 znaczki :D Tylko po jakimś czasie i działaniu czynników atmosferycznych odpadły, zapewne.
ja juz rok na tasmie mam oba znaczki, wszystko wytrzymuja, mróz, myjke cisnieniowa, tylko taka tasma na piance, elastyczna
Maniek-1111
31-03-13, 19:18
ja przykleilem na tasme i do pudelka na poczatek zeby efekt sprawdzic i po paru minutach odpadl :( ale moze slaba tasma
ja przyklejam na kleju do szyb...
ja przyklejam na kleju do szyb...
Chyba niezbyt dobry pomysł:) tez długo sie nie utrzyma, bo klej nie zwiaze tego.
Ja na taśmie zgubiłem już 2 znaczki
tasme trzeba kupic pożadna, nie taka za 10zł z tesco, dobra taśma dwustronna kosztuje nawet 30zl
Klej cyjanoakrylowy - dobrze zwiąże tworzywo z laminatem IMO
:cool:!!
Taśma dwustronna taka gruba elastyczna z pianką między warstwami kleju. Taka malutka rolka (3metry chyba) to koszt około 20-25zł jak pamiętam.
Lusterko do szyby na czymś podobnym jest klejone :)
ja przynajmniej taką przykleiłem kiedyś lusterko i 2lata się trzymało :)
Ja również kleiłem znaczek na masce na piankową taśmę dwustronną i trzyma się idealnie i nie zapowiada się, że ma odpaść :D
żeby nie było niejasności, taśma wygląda jak ta:
http://www.taniepisanie.com/galerie/t/tasma-dwustronna-pianka_4126.jpg