Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ED6 D15B2 gaśnie

Dominik22
31-03-13, 00:11
Witam

Kupiłem dziś ED6 i gasnie mi, po czym staję, odpalam i jadę dalej. Wygląda to tak: jadę jadę i nagle gaśnie po czym może załapie jeszcze na biegu, a jak nie to staję i odpalam normalnie. Tak jakby nie dostawało paliwa chwilami.. Zaczęło się to od tego, jak dostała konkretnie po d***e

Drugie człowiek od którego kupiłem mówił, że po dłuższej jeździe po zgaszeniu trzeba odczekać 5 min i dopiero zapali. Od razu po zgaszeniu kręci, ale nie zapali. Po 5 min jak gdyby nigdy nic. I to się zgadza..
Byłbym wdzięczny za rady od czego zacząć sprawdzanie ;)

ED6 D15B2 '91

Pozdrawiam

dEboo
02-04-13, 14:27
to może być bardzo wiele rzeczy, musisz sprawdzić po tym jak ci zgaśnie czy iskra jest na świecach. A jak iskra jest o zobacz czy paliwo dochodzi, najprościej jest najpierw na filtrze paliwa poluzowac śróbę chyba 10 albo 12 i po przekręceniu kluczyka zobaczyc czy pompa poda paliwo do filtra, i wykręcić ze 2 świece i powąchać czy śmierdzi z cylindów niespalonym paliwem, wtedy oznacza to kłopot z układem zapłonowym. Poza tym możesz wykręcić i przelutować przekaźnik pompy paliwa możliwe że gdzieś pękła cyna i niema styku czasami, przekaźnik ten znajduje się nad uchwytem do otwierania maski(trochę kijowy dostep z odkręceniem jest ok ale z założeniem zpowrotem jest rzeźba). Zauważ czy po tym jak ci zgasnie i nie chce odpalić po przekręceniu w pozycje zapłon kluczyka pompa dobija cisnienie, powinno to być śłychać.