Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czym najlepiej zabezpieczyć nadwozie Civica przed zimą?

Radiowiec
07-12-07, 22:37
Jak w temacie - jakieś woski, pasty, może lakiernicy oferują takie zabiegi, które pozwolą bez obaw wyjechać Hondą na zasolone, polskie drogi? Wszystkie sprawdzone sposoby mile widziane.

Konrad84
07-12-07, 23:10
ok, napewno silikon na uszczelki. Zabezpieczyć tylne nadkola silikonem.

SPUTNIK1957
07-12-07, 23:10
Cudów niema, trzeba od czasu do czasu sprawdzać stan blacharki/szkieletu i rdze atakować w zarodku, czyszczenie do błyszczacego metalu niema sensu, oczyścić zamalować cortanin'em F na to lakier, lub baranek a profile potraktować najprostrzą i najstarszą i najskuteczniejszą i chyba najnieekologiczną metodą ;) szczegóły w filmie http://www.auto-swiat.pl/media/podglad.asp?Id=154

[ Dodano: Pią 07 Gru, 2007 ]
Mnie wkur....własnie to solenie, w Czechach i na Słoweacji nie solą dróg w Skandynawi też nie i kierowcy jakoś tam swietnie też dają sobie rade, tylko u nas jakoś tak to patałachorstwo przyzwyczaiło sie do super czarnych dróg .....

peterx82
11-12-07, 08:39
oczyścić zamalować cortanin'em F na to lakier
Wyczytałem też że jest coś lepszego a mianowice BRUNOX EPOXY. Wyskakują mi pęcherze na nadkolu i trzeba sie do nich dostac. Ktoś wcześnej naprawiał te nadkole i spawał w tym miejscu, zobaczę co kryje się pod warstwą lakieru?

demonobiker
26-07-08, 12:38
najlepiej wstawić całe reperaturki nadkoli gdyz zamalowywanie i czysczenie do golej blachy rozwiazuje problem na chwile...Jau siebie w 5D HB 95 r 6gen. wstawailem cale reperaturki i placilem za to niestety 800zl(wraz z materialem, farby, podklady, repraturki itp) z lataniem calych nadkoli bo mialem sitko:)wiec zycze powodzonka w pracach i pozdrawiam-a reperaturki do tego modelu w granicach 60zl szt.