Zobacz pełną wersję : Czym najlepiej zabezpieczyć nadwozie Civica przed zimą?
Jak w temacie - jakieś woski, pasty, może lakiernicy oferują takie zabiegi, które pozwolą bez obaw wyjechać Hondą na zasolone, polskie drogi? Wszystkie sprawdzone sposoby mile widziane.
ok, napewno silikon na uszczelki. Zabezpieczyć tylne nadkola silikonem.
SPUTNIK1957
07-12-07, 23:10
Cudów niema, trzeba od czasu do czasu sprawdzać stan blacharki/szkieletu i rdze atakować w zarodku, czyszczenie do błyszczacego metalu niema sensu, oczyścić zamalować cortanin'em F na to lakier, lub baranek a profile potraktować najprostrzą i najstarszą i najskuteczniejszą i chyba najnieekologiczną metodą ;) szczegóły w filmie http://www.auto-swiat.pl/media/podglad.asp?Id=154
[ Dodano: Pią 07 Gru, 2007 ]
Mnie wkur....własnie to solenie, w Czechach i na Słoweacji nie solą dróg w Skandynawi też nie i kierowcy jakoś tam swietnie też dają sobie rade, tylko u nas jakoś tak to patałachorstwo przyzwyczaiło sie do super czarnych dróg .....
oczyścić zamalować cortanin'em F na to lakier
Wyczytałem też że jest coś lepszego a mianowice BRUNOX EPOXY. Wyskakują mi pęcherze na nadkolu i trzeba sie do nich dostac. Ktoś wcześnej naprawiał te nadkole i spawał w tym miejscu, zobaczę co kryje się pod warstwą lakieru?
demonobiker
26-07-08, 12:38
najlepiej wstawić całe reperaturki nadkoli gdyz zamalowywanie i czysczenie do golej blachy rozwiazuje problem na chwile...Jau siebie w 5D HB 95 r 6gen. wstawailem cale reperaturki i placilem za to niestety 800zl(wraz z materialem, farby, podklady, repraturki itp) z lataniem calych nadkoli bo mialem sitko:)wiec zycze powodzonka w pracach i pozdrawiam-a reperaturki do tego modelu w granicach 60zl szt.