Zobacz pełną wersję : gdzie podlaczyc pin igr w 2 pinowej kostce aparatu zaplonowego obd1? pilne!
witam. gdzie podlaczyc pin igr(niebieski kabel) w 2 pinowej kostce aparatu zaplonowego obd1? pilne! bo zakladam sekwencje i wyciagnalem ten kabel z wiazka od starej instalki lpg,.
Panowie podpowiedzcie coś bo stoje w miejscu. Samochód o który się rozchodzi to civic 5d mb2, a silnik d14a2 wszystko na obd 1 przerobione.
Ten kabel nie jest przypadkiem od obrotomierza?
Tak jest od obrotomierza, tylko którędy tam dochodzi?
sciagnij manuala, schematy wizaek elektrycznych do civica sa tak proste ze nie idzie sie pomylić
ściągnąłem. mam mb2 czyli ten kabel idzie do pinu D15 w ECU, a ja mam przerobioną wiązkę na OBD1 i mam ECU od P06 i tam ten kabel nie występuje więc stąd moje pytanie.
sciagnij wiec manuala do obd1, raptem 15 stron, z czego tylko 2 strony sa poswiecone ECU w zal od wersji. w tej chwili jestem w pracy a manuala mam w domu. ew potem moge ci wkleic screeny z rozpisek.
podłącz pod A21
nie wydaje mi sie. wg schematów niebieski kabel z dwupinowej kostki idzie bezpisrednio do zegarów.
pozatym A21 to ICM - czyli ignition control module
pozdro
racja, teraz dopiero zrozumiałem co autor miał na myśli, wcześniej myślałem że szuka przewodu pod który może się podpiąć aby mieć odczyt obrotów w sterowniku lpg
w takim razie niebieski z aparatu idzie prosto do obrotomierza
dzięki panowie. faktycznie idzie bezpośrednio do obrotomierza. puściłem nowy kabel i wszystko działa bezpośrednio i działa.