PDA

Zobacz pełną wersję : opony 185/65/15 na fele 7"

jjurgiel
06-12-07, 22:52
jak w temacie wiem że fela za szeroka ale czym to może skutkować oprócz względów estetycznych to znaczy czy będzie bezpiecznie jeździć?

acha to nie do Hondy... :speszony:

spanzik
07-12-07, 17:59
wysoki profil na szerokiej bedzie wygladac jak 'paczek' do tego rant moze mocno wystawac i przy kraweznikach etc moze przecinac opone, choc to ostatnie wcale nie jest powiedziane.
Do tego wysoki profil bedzie sie 'kladl' na zakretach co przy szerokiej feldze moze byc nie za fajne.
waskie damskie stopki w buciorach wojskowych , owszem nosic sie da ale ile czasu zajmie skrecenie kostki?

jjurgiel
07-12-07, 21:28
profil wprawdzie wysoki ale taki zaleca producent auta ale czy bedzie bardziej się kłaść przy szerokiej feldze niż przy normalnej? wydaje mi się że rozciągnięcie rantów opony zmniejsza nieco profil gorzej z wystawaniem boków opony rzeczywiście mogą zahaczać o krawężniki. ale wyczytałem że ludzie na tą szerokość zakładają opony 195 więc czy 10mm będzie aż tak widoczne i odczuwalne?

spanzik
07-12-07, 23:32
w/g mnie nie powinno byc problemu, poprostu trzeba bedzie uwazac w niektorych momentach na drodze bardziej niz zawsze. Latwiej bedzie je rowniez zniszczyc. Ja w podobny sposob zalatwilem 2 opony w tydzien :s co prawda profil 45 jednak przypadlosc moze byc podobna. Specem nie jestem, najlepiej to zadzwonic do firmy sprzedajacej felgi i zapytac pod pretekstem zakupu, pomoga i wyjasnia wszystko. Tylko nie jakies tam Pan kazio sp zoo tylko markowy salon etc.

kivik
08-12-07, 19:45
KAzdy producent opon powinien podac zalecane szerokosci felgi do konkretnego modelu opon.
Sprawdz najpierw to, bo jak producent dopuszcza 7" felge do tej opony to masz problem z glowy.