Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie lusterko będzie pasowało oprócz oryginalnego?

Adriaan
06-12-07, 22:07
Witam mam fastbacka 1.5 VTEC'e 5d z 96 roku i miałem przyjemność ostatnio spotkać się z innym samochodem i w wyniku tego straciłem lewe lusterko. Moje pytanie jest jakie lusterko będzie pasowało oprócz oryginalnego. Domyślam się że lustereczko od civica 3d ale samo szkło i obudowa bez trójkąta i jakby taką przekładkę zrobić ale nie mam pewności. Innym przypuszczeniem jest to że od rovera400 by pasowało pod względem trójkąta ale obudowa szkła jest chyba inna. Proszę pomóżcie bo już nie wiem co robić. Już zamawiałem w paru miejscach lusterka i zawsze było złe. Pozdrawiam.

qba1983
06-12-07, 22:20
oryginal , moze z 400 rovera podejdzie, ale na bank nie podejdzie od 3d

[ Dodano: Czw 06 Gru, 2007 ]
po przeanalizowaniu allegro stwierdzam ze gdybys bral od rovera to musza byc z trojkatem.

czyli zostaje tylko 5D

Adriaan
07-12-07, 19:42
Dzięki qba1983 ale za dużo mi to nie daje, potrzebuje konkretnych informacji. Może ktoś już miał takie przejścia i coś wykombinował. Może lusterka od jakiegoś innego samochodu, już sam nie wiem.

qba1983
07-12-07, 20:06
ale co ci nie daje, jak sie postarasz to zamontujesz lusterko od malucha, jak ma to wygladac tak jak by to byl oryginal. to tylko oryginal i tylko z wersji 5d lub aerodeck, lub z rovera 400 ale wraz z adapterem, bo ten nie bedzier pasowal.
jestem tego pewny na 99%(nigdy nie mow nigdy :d ) to sa konkretne informacjie, wiec nie wiem czego oczekujesz ??

chodzi ci o pieniazki?? ze za duzo dasz za oryginal ?? na allegro lusterka chodza po 200-300zl
mozesz kupic od rovera, regulowany manualnie za 80 zl
tu:
http://www.allegro.pl/item274504601_lusterko_manualne_zewnetrzne_rover_4 00.html

Adriaan
07-12-07, 20:16
Źle napisałem, nie chodzi mi oto że za drogo czy coś, myśle trochę czy by sobie czegoś fajnego nie zrobić jakieś lusterko może z kierunkami albo coś. Poprostu jestem ciekawy czy ktoś już coś kombinował z lusterkami, bo wątpie żeby wszyscy mieli oryginałki.

qba1983
07-12-07, 21:06
skoro masz problem zwiazany z wygladem twojej hani, to zadales pytanie ine w tym dziale, od takich pytan masz dzial styling.

p.s. sa jakies dziwne lusterka na alegro do 5d, ale tez potrzebny bedzie adapter. poszukaj na allegro.

p.s. ja bym swojej hani nie krzywdzil takimi wynalazkami, ale to tylko moje skromne zdanie

Adriaan
08-12-07, 11:28
Chyba jednak kupie sobie od 3d albo accorda i wymienie samo szkło z obudowa powinno sie udac.

qba1983
08-12-07, 23:22
ile jeszcze razy mam napisac w tym topiku ze z 3d nie bedzie pasowac?? z aeor decka tez nie.
masz do wyboru:
oryginal od 5d, oryginal z rowera z adapterem lub jakies tuningowane gowno.

no ale jak chcesz to kombinuj...

ropa2
09-12-07, 23:04
od rovera podejdzie bez adaptera....wiem z doswiadczenia.....

qba1983
10-12-07, 16:14
od rovera podejdzie bez adaptera....wiem z doswiadczenia.....
hmm... rozumiem ze pasuje, ale czy to wyglada jak by bylo kompletem ?? jsam adapter ma inna stylistyke (zeby nie powiedziec budowe)
patrzac na zdjecia tych z rovera nie bardzo widze zeby to mialo do siebie pasowac -w sesie stylistycznym.

Adriaan
10-12-07, 16:30
mam zamówione od rovera400 lewe jutro zobacze jak to wygląda a jak nie to kupie od 3d albo accorda i wymienie samą obudowe z lustrem.

Cairo
16-12-07, 09:02
I z lewej strony będziesz miał od Rovera 400 a z drugiej serie?
To rzeczywiście będziesz oryginalny :d

Adriaan
17-12-07, 04:58
Oryginalny powiadasz Cairo i tak właśnie jest. Niestety z braku czasu i pieniędzy a autko potrzebuję sprawne co by się PSY nie czepiały to kupiłem nówke od rovera 400 i pasuje idealnie w dodatku jest z podgrzewaniem chociaż dużo mi to nie daje bo nie mam instalacji i muszę druty ciągnąć he he :d . Ale oryginalnych tak czy tak będę szukał. :d

Cairo
17-12-07, 07:15
Największym problemem w podrzewaniu jest właśnie przeciągnięcie kabli, samo założenie mat to pestka... :aloha:

Adriaan
17-12-07, 17:48
Na szczęście myśle że sobie bez problemu poradze, bo przeciagalem kable do siłownika od centralnego zamka i wiem czym to smakuje :( he he

Cairo
18-12-07, 22:24
Genralnie przewód to przewód nie zależ nie co ma zasilać więc napewno sobie poradzisz i z tym. Powodzenia :aloha:

Adriaan
20-12-07, 20:02
Dzięki wielkie za pomoc postaram się być twardym i będę dzielnie walczył he he pozdrawiam wszystkich :aloha: