Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kontrolka ABS nie chce zgasnac

mika
29-03-13, 13:50
witajcie, mam problem. Dzisiaj zapalilam silnik i kontrolka ABS caly czas swieci :( czy ktos wie ktory bezpiecznik odpowiada za ABS? to jedyna rzecz jaka moge sprawdzic sama:(

MikeFoto
29-03-13, 16:13
Samym bezpiecznikiem ABSu nie naprawisz :-). Nie wiem czy jak napisze co i jak trzeba sprawdzić to sobie poradzisz, dlatego polecam odwiedzić mechanika.

Wysyłane z mojego GT-P7320 za pomocą Tapatalk 2

Jens O
02-04-13, 18:18
miałem podobna sytuacje tyle ze kontrolka zapaliła mi sie w trakcie jazdy. jak sie okazało padł czujnik ABS w jednym z kół. wystarczyła wymiana i po problemie. koszt w moim przypadku to było jakieś 25zł

stachu456
04-04-13, 20:30
Też miałem ten problem, w komputerze także pokazywało, że padła czujka. Wystarczyło rozebrać hamulce (w moim przypadku tylne) wszystko przeczyścić i błędu już nie ma ;)

stoowa
05-04-13, 07:34
Panowie... Przecież dziewczyna pisze ze nie bardzo ma możliwości żeby coś "pogrzebać" w aucie... jak ktoś ma blisko to niech podjedzie i rzuci okiem...
ps. dobrze byłoby pisać o jakie auto chodzi... "trochę" to ułatwia sprawę...

MikeFoto
05-04-13, 10:03
o jakie auto chodzi

Pewnie o czerwone :P

gumis1990
05-04-13, 14:52
a nie wjechałąś w zaspe, wyzszy snieg przed zaparkowaniem? to moze czujnik sie oblepił i nie zczytuje obrotu kół:D(no nie wiem jak kobiecie bardziej wytłumaczyć:D)

mika
09-04-13, 11:09
ten ABS caly czas nawala. Oddalam autko na warsztat ale maja nowy komputer ktory nie ma wtyczki do mojej hondy:( nie wiem ktory czujnik nawala dzieki temu A wszystkich nie ma co wymieniac..Musze podpiac autko pod komputer.. Czy ktos wie gdzie znajde warsztat co ma taki starszy komputer? Bedzin i katowice..gdzie jest grupa tematyczna na śląsk? ;)

P.s niewykluczone ze wjechalam w zaspę..

MikeFoto
09-04-13, 12:18
ten ABS caly czas nawala. Oddalam autko na warsztat ale maja nowy komputer ktory nie ma wtyczki do mojej hondy:( nie wiem ktory czujnik nawala dzieki temu A wszystkich nie ma co wymieniac..Musze podpiac autko pod komputer.. Czy ktos wie gdzie znajde warsztat co ma taki starszy komputer? Bedzin i katowice..gdzie jest grupa tematyczna na śląsk? ;)

P.s niewykluczone ze wjechalam w zaspę..

Poszło PW.