PDA

Zobacz pełną wersję : lampy przednie - czarny kierunek - jak???

Joker86
29-03-13, 12:23
Witam

Panowie,wiecie jak się zabrać za malowanie badź oklejanie kierunku na czarno? Accord VI. Chcę zrobić ramkę jak w ATR + kierunek na czarno.Rozkleić wiadomo jak. Pytanie czym i czy przy włączaniu kierunku bedzie on normalnie widoczny jeśli zrobie to na sprayem.Nie chce mieć psiarskich na głowie.

coś w tym stylu:

http://wheelshonda.com/honda-headlights-honda-accord-headlights-c-51_54/1998-2002-honda-accord-2dr-4dr-head-lights-jdm-blk-p-764

da rade to samemu ogarnąć, czy trzeba wyskakiwć z gotówki????

lukashh
29-03-13, 12:34
wg mnie słaby pomysł... będzie wyglądało jakby ktos na kacu sobie trysnął po lapmpie... Jak chcesz to robić sprayem, to kup MOTIP'a do lamp... ale ja wolał bym najpier poeksperymetnować z folią. Zawsze można ją zerwać i wrócić do ORI stanu (i tego bym się trzymał).
Co do niebieskich... jak kierunek będzie słabo widoczny to przyczepią się niezależnie od metody..

Styler84
29-03-13, 17:49
Kierunek chcesz malować na zewnątrz (klosz) czy w środku? Miałem w dwóch autach pomalowane kierunki całe w środku (ramka, odbłyśnik - wszystko) i zwykła żarówka pomarańczowa dawała radę. Migotało oczywiście trochę słabiej, ale oczywiście wyraźnie i żaden policjant czy diagnosta się nie przyczepił.
Czym malować? Wszyscy malują zwykłymi sprayami, ale ja teraz będę próbował plastidipa. Podobno wytrzymuje nawet pod maską, więc i w lampie powinien wytrzymać. No i można to zerwać jakby jednak Ci się nie spodobało.

embargo
29-03-13, 18:26
OEM TypeR nie ma czarnych ramek, tylko grafitowe z domieszką jasnej perły.
Po drugie bez rozklejania się nie obejdzie (tylko NIE uszczelniaj tego sylikonem do łazienek).
Po trzecie sądzę Że przy zrywaniu PlastiDipa z takiej ramki zejdzie razem z chromem który w wszelkich lampach zazwyczaj jest dość "słaby".

Styler84
30-03-13, 11:09
Możesz mieć rację, z tym chromem, ale... nie planuję zrywać ;-) Lampy mają być dokładnie w tym samym kolorze co felgi.

embargo
30-03-13, 14:27
To nie lepiej dobrać normalny lakier według palety RAL?, przy PD chodzi o odwracalność procesu, a jak nie zamierasz zrywać to na pewno bezpieczniejszy będzie zwykły lakier.