Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Mody na d16z6 DelSlow

Seba27
29-03-13, 10:52
Witam wszystkich :)

Pytanie ktore ostatnio mnie troszeczke martwi to czy istnieje techniczna mozliwosc zalozenia glowicy 2walkowej z serii B (VTi) do D16z6 ?

Decyzja o remoncie mojej Dserii juz zapadla dawno a przy okazji milo by bylo cos ekstra "dlubnac"

Stad tez pojawila sie glowica od B serii

Sama Dseria na sportowym dolocie i wylocie - wystrojona z przesunietym Vteciem i odcinka radzi sobie calkiem sprawnie i moznaby pomyslec nad kolem zamachowym, hybryda skrzyni i jakims lepszym sprzeglem... - ta opcja jest na "moze" i z pewnoscia PO remoncie a nie przed

Ale wracajac do meritum, z tego co rozczytywalem sie w paru miejscach technicznej mozliwosci nie ma z racji przesunietych dziur na sruby glowicy, srednicy tlokow etc. Ale jednak gdzies jakies foty widzialem gdzie faktycznie byla glowica B na bloku oznaczonym d16z6...

Ciezko tez sie troszke zrozumiec (jakto u Amerykanow) co znaczy tak naprawde Dseries STAGE 1 i STAGE 2...?

Jezeli nie pakowalbym do tego zestawu glowicy Bserii jedyny pomysl i "Upgrade" jaki pozostal mi w glowie to ta zakichana przepustnica od H22 z tym ze to da niewiele i tylko w wysokim zakresie obrotow... :(

Jakies pomysly?

W sensie czy ktos z was juz dlubal d16 do jakiegos momentu?
Czy skonczylo sie to na doladowaniu?
Nie usmiecha mi sie wpakowac w silnik 6tys i krecic go na "set" koni bo chce zeby to pojezdzilo dluzej niz rok...

Prosze o jakas porade, spostrzezenia, pomysly...

Pozdrawiam :)

jasiek09
29-03-13, 12:25
Co do głowicy to się nie da, co do reszty pytań http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?49628-EG5-D16Z6-Project-by-wkostek Poprzeglądaj forum znajdziesz dużo ciekawych projektów

Seba27
02-04-13, 12:06
Szlak juz przetrarty widze przez wielu :)
Wyciaganie silnika w sobote a juz wiem ze:

Sprzedam glowice Vtec-E z bserii kompletna z walkami, zaworami, kolkiem rozrzadu, paskiem, aparatem zaplonowym, swiecami, kablami i deklem zaworowym - 700 do wziecia

FaziRBK
02-04-13, 13:32
Co Ty stary piszesz? Jaki Vtec-e w b serii? Jedyny vtec-e jest w d serii. Po za tym ogłoszenie daje się w dziale sprzedam a nie tutaj.
Po za tym nie założysz głowicy z b serii do d.