PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań technicznych, obroty, zawieszenie

areq
06-12-07, 12:03
Witam

Nabyłem niedawno Honde Civic 92 silnik D15B2. Ogólnie wszystko ok natomiast kilka rzeczy mnie zastanawia.

1. Obroty. Po odpaleniu na zimno ładnie chodzi ssanie, natomiast obroty na jałowym już po zagrzaniu są różne, zwykle ok. 500, czasami spada do ok. 100, czasami ok. 800. Nigdy nie gaśnie. Co z tym zrobić? Czy to coś poważniejszego?

2. Zawieszenie. Jest twarde ale to nie przeszkadza. Natomiast z przodu z jednej strony auto jest ok. 2cm niżej. Czy można to wyregulować czy coś trzeba wymieniać?

Dzięki za pomoc

hosi
06-12-07, 12:26
1. Silniczek krokowy do wyczyszczenia?

2. Przy standardowym zawiasie nic nie wyregulujesz. Jesli Ci to przeszkadza to sprezyny do wymiany.

!markos
06-12-07, 12:31
sprezyny mozna tez zamienic stronami. proponuje przednie.

jaj0ne
06-12-07, 12:32
areq, sprubuj pobujać tym rogiem jezeli bujanie nie ustanie po 1 razie to amora masz do wymiany

hosi
06-12-07, 12:35
jaj0ne, do ktorego problemu donosi sie Twoja sugestia?

jaj0ne
06-12-07, 12:38
hosi, mój ojciec tak miał jak amor mu sie kończył to opdało mu z 1 strony i strasznie bujało jak by na samej sprezynie siedział

skolopendra
06-12-07, 14:15
Natomiast z przodu z jednej strony auto jest ok. 2cm niżej. Czy można to wyregulować czy coś trzeba wymieniać?
kupić dwie nowe sprężyny , przy okazji amory sprawdzić i jak potrzeba będzie ,wymienić

mellucci
06-12-07, 16:23
gdzie znajduje sie ten silniczek krokowy ?;>

hosi
06-12-07, 16:49
gdzie znajduje sie ten silniczek krokowy ?;>
:szukaj:

mistrz1988
06-12-07, 18:18
tez mam z prawej strony nizej ze 2cm ale mi nic nie buja wiec chyba nie trzeba wymieniac jesli nie ma to zauwazalnego wpływu na jazde

piotrstrojek
07-12-07, 18:51
2. Zawieszenie. Jest twarde ale to nie przeszkadza. Natomiast z przodu z jednej strony auto jest ok. 2cm niżej. Czy można to wyregulować czy coś trzeba wymieniać?

tez mam z prawej strony nizej ze 2cm ale mi nic nie buja wiec chyba nie trzeba wymieniac jesli nie ma to zauwazalnego wpływu na jazde

Panowie - wyjaśnijcie ciemniakowi - jak wam udało się tak dokładnie to wszystko pomierzyć. Opiszcie od czego mierzyliście i wogule cały przebieg operacji, bo normalnie ciekawi mnie to niesamowicie...
Acha i co zwróciło waszą uwagę że zabraliście się za pomiary????

mistrz1988
08-12-07, 12:41
u mnie widac ze z prawej strony miedzy gorną krawędzią opony a nadkola jest mniejsza szczelina niz z lewej strone.zmierzylem metrówką i tyle mi wyszło.napewno nie jest to ze opona jest mniej zuzyta bo na zimówkach jest to samo oraz opcja ze stoi na nierownym podłozu tez odpada