hacyy
28-03-13, 15:50
Witam, mam malutki problem z elektryką, przez ostatnie dwa dni raz działał centralny zamek raz nie.. Ostatnio już chyba wyzionął ducha i nie działał wogóle. Prosiłbym o porady, gdyż dopiero do elektryka wybiorę się po świętach..
Rzeczy które zrobiłem:
1# Podmieniłem sterownik centralnego - nic.
2# Napięcie dochodzące do wtyczki - 12V.
I teraz najciekawsze, spinałem na krótko innym akumulatorem mechanizm zamka w drugich drzwiach (w których nie działa centralny) i mechanizm działał.
Przeprowadziłem kable krótką drogą z wtyki do drugiej wtyki - nic nie działało.
Sprawdziłem napięcie na kablach które idą do drugich drzwi biało-brązowy z czerwonym paskiem i żółto-brązowy z czerwonym paskiem:
1.1 Na wpiętym sterowniku pokazywało 0V
1.2 Na wypiętym sterowniku pokazywało ~2.94V
Pytanie się nasuwa: Problem z wtyką, czy sterownikiem - chociaż podmieniałem i nic się nie działo, a u kolegi działa ładnie.
Rzeczy które zrobiłem:
1# Podmieniłem sterownik centralnego - nic.
2# Napięcie dochodzące do wtyczki - 12V.
I teraz najciekawsze, spinałem na krótko innym akumulatorem mechanizm zamka w drugich drzwiach (w których nie działa centralny) i mechanizm działał.
Przeprowadziłem kable krótką drogą z wtyki do drugiej wtyki - nic nie działało.
Sprawdziłem napięcie na kablach które idą do drugich drzwi biało-brązowy z czerwonym paskiem i żółto-brązowy z czerwonym paskiem:
1.1 Na wpiętym sterowniku pokazywało 0V
1.2 Na wypiętym sterowniku pokazywało ~2.94V
Pytanie się nasuwa: Problem z wtyką, czy sterownikiem - chociaż podmieniałem i nic się nie działo, a u kolegi działa ładnie.