Zobacz pełną wersję : Przerobienie reflektorów soczewkowych w ep3 po lifcie
Mam pytanie czy ktoś może przerabiał tak reflektory aby w momencie załączania długich świateł nie wyłączały sie mijania. Czy ma ktoś jakieś schematy ewetualnie gdzie można by kupić coś takiego plug and play? Dzieki za pomoc oczywiście chodzi o civic 7 generacji dokładnie type r.
:hinczyk:
Arturvf500
06-12-07, 09:14
Mam pytanie czy ktoś może przerabiał tak reflektory aby w momencie załączania długich świateł nie wyłączały sie mijania. Czy ma ktoś jakieś schematy ewetualnie gdzie można by kupić coś takiego plug and play? Dzieki za pomoc oczywiście chodzi o civic 7 generacji dokładnie type r.
:hinczyk:
nie ma problemu, najlepiej na diodach schottkiego - nie ma zabawy z ciagnieciem dodatkowej instalacji; ewentualnie przekazniki, ale tu juz konieczne dodatkowe zasilanie; swoja droga troche dziwne ze Ci gasna mijania; przy jednozarowkowych zrozumiale, ale przy podwojnych kiepskie rozwiazanie; czyzby honda zrobila tylko lift wizualny zapominajac o zmianach w elektryce?;)
pozdrawiam
Artur
witam!
Jesli masz przekazniki to zrob tak: odszukaj przy wlaczniku przewody wychodzace z niego (+na dlugie i + na mijania) i miedzy nimi wstaw diode taka ok 2,3 A. Przy przelaczeniu na dlugie nie beda gasly mijania. Jesli nie masz przekaznikow to nie polecam tego.
najlepiej zrobić przekaznikiem - najbezpieczniej.
No włąsie kiedyś widziałem coś takiego na przekazikach ale przewodów było i wyglądało na niezłą żeźbe. Bo tak to mi nie przeszkadzało ale odkąd zamontowałem xenony to takie włączanie i wyłączanie wpływa znacznie na żywotność lamp wyładowczych jak również zapłoników. Jeżeli chodzi o przekazniki to chodzi wam w desce z bezpiecznikami czy jak?
Nie rozumiem tej ideii z przekazikami choć wykrzałcenie mam elektreczyne :kirczak: