Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy to poduszka pod silnikiem? Pomocy

eva1.4
27-03-13, 13:26
Witajcie,

mam problem z moim civic'iem Vi generacji. Polega on na tym, że moja Hondzina starsznie hałasuje, zastanawiałam się czy to nie tłumik ale hałas pochodzi z przodu samochodu, spod maski. Największy hałas jest przy mocnym dodaniu gazu, czuje się jakbym jechała jakimś bolidem:) choć gdy przy uruchomionym samochodzie otworzyłam maskę to też praca silnika była głośniejsza niż zwykle. Proszę o radę czy może to być poduszka po silnikiem jeśli tak to jakie to są koszty, czy mogę jakoś to sama sprawdzić i czy jest to usterka którą muszę odrazu naprawić.

Z góry dzięki za odpowiedzi i poratowanie:)
Ewa

luchuma
27-03-13, 13:39
opisz ten halas a najlepiej go nagraj

eva1.4
27-03-13, 13:57
Hałas przypomina dzwięk taki jak jest przy dziurze w tłumiku ale to jest ewidentnie pod maska... i to nie jest stukanie tylko warkot

rafal86
27-03-13, 15:00
ostatnio wymieniałem poduszki i napewno to nie był warkot:) u mnie ten dźwięk był tylko przy odpuszczaniu gazu i przypominał trzaski wiec raczej w Twoim przypadku to będzie co innego....skoro to przy silniku to może jakieś łożysko w napinaczu? Możliwości jest dużo

albanOS
27-03-13, 15:22
Musisz nam nagrać ten dźwięk, albo chociaż więcej powiedzieć na ten temat? a może kolektor wydechowy ma gdzieś już przedmuchy spore? i stąd dźwięk bolidu:)? tak ciężko jest cokolwiek powiedzieć.