PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie części kupić, co polecacie? proszę o pomoc

Komandos
27-03-13, 03:47
Witam wszystkich,

jestem świeżym posiadaczem Hondy Civic VII Hatchback 1.7 CTDI 100KM Sport 2004 r. i nowym użytkownikiem na forum ;) Siema!

Mam do wymiany kilka części i bardzo proszę o pomoc jakiej firmy kupić, co Wy polecacie do tego modelu? Przyznam że nie mam zielonego pojęcia o tym... dlatego liczę na pomoc fachowców!

Do wymiany mam:

- amortyzatory tył (w sumie lewy), ale słyszałem że nie będę miał gwarancji jeśli wymienię tylko jeden? Słyszałem o Monroe i Kayaba. Czy może coś innego w przystępnej cenie?

- tarcze tył (proponowali mi firmy Bosch, TRW, Textar, Mintex), a może Brembo?

- klocki (Bosch, TRW, Mintex), czy kupować komplet tarcze + klocki jednej firmy czy to nie ma znaczenia, które wg Was są najlepsze?

- gumy drążka stabilizatora tył (ile tego potrzeba i jakiej firmy?)

- przepływomierz - słyszałem że oryginalny Boscha, czy jest ok?

- świece żarowe to chyba tylko NGK?

I to na razie wszystko, bardzo proszę o pomoc i poradę, co kupić, na co zwrócić uwagę itp. Dzięki :)

mloodzian
27-03-13, 09:17
tańsze tarcze brembo się wyginają i biją potem przy jeździe, amortyzatory albo OEM albo Kayaba, klocki TRW pylą jak stary piec kaflowy, gumy drążka staba w ASO 30 zł komplet (2 sztuki) i do przodu jest potrzebny komplet i do tyłu też komplet zależy które masz do wymiany, także bierz w ASO

bunkerites
28-03-13, 18:37
Mam zawias KYB polecam,pamietaj ze amory wymienia sie parami a nie pojedynczo!.Tarcze i klocki TRW,pyla ale jak konkretnie hamuja:) tez polecam,Olewaj Boscha bo piszczy przeokrutnie.Swiece bierz NGK

mloodzian
29-03-13, 07:52
klocki Ferrodo Premier plus OEM tarcza hamują dużo lepiej od TRW bo mam porównanie w dwóch autach

genior
29-03-13, 20:17
OEM tarcza

tylko że oem tarcza to własnie trw

MarcinZ
29-03-13, 21:21
Wg mnie mloodzianowi chodziło raczej o to, że klocki Ferodo z oem tarczą hamują lepiej niż klocki TRW z oem tarczą.