Zobacz pełną wersję : Wyciszenie Hani..
Witam serdecznie!!!
Przeszukałem sporo forum i nic dobrego nie znalazłem. Może ktoś z Was wygłuszał cała Hanie w środku jakimiś matami czy czymś innym, możecie mi coś doradzić?
Zajrzyj do tematu mikefoto w dziale 5D ; )
niestety u niego tego nie ma.. :/
Kiepsko szukasz :)
Wyciszać możesz poprzez:
- OEM mata wygłuszająca pod maskę
- Nadkola tylne (nieoryginalne)
- mata bitumiczna wygłuszająca / taśma dekarska
- filc (ale tylko w miejsca nie narażone na działanie wody
Maty najlepiej dać na plastikowe nadkola od wewnątrz (przód tył), wygłuszać drzwi podłogę, bagażnik. Można dać filc pod kanapę na boki bagażnika nadkola. Można wygłuszyć sufit.
Dobre wygłuszenie niestety trochę waży. Na same 1 drzwi potrzebujesz ok 6-8 mat (25x50cm), bagażnik 20-30szt, na nadokla można dać taśmę dekarską - 15cm x 10m. itd.
Waga takiego wygłuszenia w sumie to lekko koło 30kg.
dzieki wielkie Mike :) bardzo mi pomogłeś <piwko>
P.S. Nie wiem czy pamietasz, ale pisalem do Ciebie w sprawie tych lamp w słupkach co masz z tyłu, chciałbym zrobić to u siebie, tylko nie wiem jak.. :P
Może masz gdzieś fotoinstrukcje do montażu, bardzo bym był wdzięczny :) pozdrawiam
P.S. Nie wiem czy pamietasz, ale pisalem do Ciebie w sprawie tych lamp w słupkach co masz z tyłu, chciałbym zrobić to u siebie, tylko nie wiem jak.. :P
Może masz gdzieś fotoinstrukcje do montażu, bardzo bym był wdzięczny pozdrawiam
Musiałem przegapić wiadomość. Z lampami w słupkach to jest rzeźba. Ja mam z jakiegoś BMW ale nie pasują dobrze. Jest tam bardzo mało miejsca między plastikiem a blachą - trzeba mieć naprawdę płytką lampkę. Powiedziałbym max 2 cm głębokości. Albo wrócę do serii albo będę coś musiał wykombinować :)
Mike - a masz namiary na te nadkola na tył ? i Jak je zamontowałeś?
Wiercenie do blachy. Trzeba to zabezpieczyć potem, bo biedy można narobić ; )
Mike - a masz namiary na te nadkola na tył ? i Jak je zamontowałeś?
Allegro.
Wiercenie do blachy. Trzeba to zabezpieczyć potem, bo biedy można narobić ; )
Dokładnie. Ja wysmarowałem od środka nadkole mazidełm boll - takim w puszce, nie w szpreju. Na razie, odpukac jest ok.
Polecam jeszcze wyregulować drzwi aby nie odstawały za bardzo od uszczelek, posprawdzać uszczelki czy nie są uszkodzone. Sprawdzić szyby czy się do końca domykają jak nie - wyregulować.