PDA

Zobacz pełną wersję : Mruga kod 41: silnik D16Y7, 1,6l (USA/Kanada) ale jak mruga!

Leon.
05-12-07, 12:59
Zrobiłem samodiagnostykę Cifa. Otóż mruga tak: cztery długie i jeden krótki.... Wychodzi na błąd 41.... Co oznacza takie mruganie (mruga "check" żółty taki z dwoma wiatraczkami)???

Poczytałem, i wychodzi że coś tam może być rozwalone (kolektor czy co) albo sonda lambda... Taaa... Wiecie co... szukajka na forum to naprawdę.. wpiszcie tam kody błędów albo co chcecie i wiecie co.... Google są fajne.... Dobrze że jest ta szukajka ;) Jeśli to sonda, chyba czuję, że kupimy nową..... Wam na przeglądzie sprawdzają gazy wylotowe? Farciarze ;)
Zatem, co to za błąd, jak kto wie... tylko dla tego auta, a nie dla civa crx, albo za przeproszeniem, fiata.... JEEEEEŹDZIIII DALEJ ;) Jakbym przy uruchamianiu nie słyszał charakterystycznego takiego wiecie... no i coś lampka zwyczajowo na dole jakoś się nie zapala... i chyba po przekręceniu kluczyka pompa paliwa nie hałasuje..... Ale może mi się zdaje..... :d »

skolopendra
05-12-07, 13:40
Zrobiłem samodiagnostykę Cifa.

zresetuj kompa
przejedz sie trochę,np przez kilka dni i sprawdź ponownie
nie wykluczone,skoro sie nic nie dzieje takiego, że błędu już nie będzie

Lcfr
05-12-07, 16:41
wypowiedz tak twórcza, ze mało udało mi się zrozumiec
bład 41 to sonda jak dobrze pamietam...

Phil
05-12-07, 21:59
Niektórzy mają spore problemy z językiem ojczystym. Chłopie, wysil się trochę i napisz po polsku by wszyscy mogli Cię zrozumieć i coś ewenrualnie doradzić. Ehh..

dymek
06-12-07, 00:30
wypowiedz tak twórcza, ze mało udało mi się zrozumiec
bład 41 to sonda jak dobrze pamietam...
Trzeba to sprawdzić ale chyba Lcfr ma rację. Sonda lambda w kolektorze do wymiany.

Leon.
06-12-07, 00:59
Dzięki. Warsztat....
To mruganie ikonki "check" zupełnie inne jak forumowe.... można pomylić z 5 - co też i miało miejsce.
Może nagram to bo naprawdę .... pomylić się można.

TomekKujawiak
05-04-09, 18:26
Witam
Mam też coupe VI generacje z silnikiem D16Y8 Vtec 125 km Wybija mi również błąd 41 sprawdzane kilka razy, oznacza to też że sonda lamba padnięta??
Dodam że normalnie kontrolka po odpaleniu gaśnie na kilka sekundi pożniej zapala się i swieci cały czas.
Pozdrawiam

Crafi
10-04-09, 15:50
Dodam troche od siebie civic ej1 d16z9 błąd 41, sonda wymieniona na inna nei nowa ale sprawna ecu reset a blad nadal wyswietla. co jest?

TomekKujawiak
10-04-09, 23:39
WItam
Trudno powiedzieć co może byc muszę też wymienić na inna i wtedy zobacze czy po resecie bedzie ok czy wywali błąd