Zobacz pełną wersję : Poduszki poliuretanowe
Witajcie tak się zastanawiam, czy są w sprzedaży takie wkładki w miejsce poduszek poliuretanowych, których twardość była by taka jak oryginalnych? muszę wymienić lewą dolną i tak się zastanawiam...nie chcę twardych poduch.
Są wkładki na oem poduchy poliuretan żółty i czerwony
Ja osobiście będę zalewal poduszki klejem do szyb
To masz rację nie zakładaj ich. Najwyżej te czerwone choć lepiej byłoby najzwyklejsze.
Wiem ale podobno te wkładki to taki półśrodek, kuster jaki klej będzie najlepszy do tego? jest jakiś taki które po zalaniu nie będzie betonem i będzie miał dobrą elastyczność?
Dobry klej do szyb ale musisz się liczyć z tym ze jak je zalejesz to dopiero za kilka dni będziesz mógł je założyć bo inaczej klej nie zwiąże w środku!
No liczę się z tym liczę, tak się zastanawiam jak zalać, żeby jak najbardziej utrzymać oryginalną sztywność poduszki, może po prostu nie zalewać całej tylko w środku wypełnić ją? ktoś może ma już doświadczenie?
klej do szyb schnie 1cm na dobe wszystko zalezy od temperatury i wilgotnosci w miejscu w ktorym bedziesz to robił. Nie moze byc nizsza nic 14stopni C i nie wiecej niz 32, a co do wilgotnosci to nie pamietam cos tam jest ze nie mniej niz 15% a nie wiecej niz 75% ale tegoi dobrze nie pamietam:D
Albanos to zrób odpowiednią podstawę pod taka poduszkę i w równych miejscach daj rurkę PCV zeby jej całej nie zalewać
Ja bd to w domu robił w ciepelku a suszyć to nawet i mesiac będę ^^ bo zanim odpowiednie rzeczy skompletuje do swapa to troszku jeszcze czasu minie ;)