PDA

Zobacz pełną wersję : Poduszki poliuretanowe

albanOS
26-03-13, 10:22
Witajcie tak się zastanawiam, czy są w sprzedaży takie wkładki w miejsce poduszek poliuretanowych, których twardość była by taka jak oryginalnych? muszę wymienić lewą dolną i tak się zastanawiam...nie chcę twardych poduch.

kuster
26-03-13, 13:11
Są wkładki na oem poduchy poliuretan żółty i czerwony
Ja osobiście będę zalewal poduszki klejem do szyb

Lucas.FK2
26-03-13, 14:12
To masz rację nie zakładaj ich. Najwyżej te czerwone choć lepiej byłoby najzwyklejsze.

albanOS
27-03-13, 09:31
Wiem ale podobno te wkładki to taki półśrodek, kuster jaki klej będzie najlepszy do tego? jest jakiś taki które po zalaniu nie będzie betonem i będzie miał dobrą elastyczność?

kuster
27-03-13, 09:44
Dobry klej do szyb ale musisz się liczyć z tym ze jak je zalejesz to dopiero za kilka dni będziesz mógł je założyć bo inaczej klej nie zwiąże w środku!

albanOS
27-03-13, 11:08
No liczę się z tym liczę, tak się zastanawiam jak zalać, żeby jak najbardziej utrzymać oryginalną sztywność poduszki, może po prostu nie zalewać całej tylko w środku wypełnić ją? ktoś może ma już doświadczenie?

gumis1990
27-03-13, 19:35
klej do szyb schnie 1cm na dobe wszystko zalezy od temperatury i wilgotnosci w miejscu w ktorym bedziesz to robił. Nie moze byc nizsza nic 14stopni C i nie wiecej niz 32, a co do wilgotnosci to nie pamietam cos tam jest ze nie mniej niz 15% a nie wiecej niz 75% ale tegoi dobrze nie pamietam:D

kuster
27-03-13, 22:00
Albanos to zrób odpowiednią podstawę pod taka poduszkę i w równych miejscach daj rurkę PCV zeby jej całej nie zalewać
Ja bd to w domu robił w ciepelku a suszyć to nawet i mesiac będę ^^ bo zanim odpowiednie rzeczy skompletuje do swapa to troszku jeszcze czasu minie ;)