PDA

Zobacz pełną wersję : Uszczelki

Unistar
04-12-07, 19:01
Witam

Mam pytanko co do uszczelek zewnętrznych od drzwi, dolnych przy szybie w aucie Honda Civic 5gen 2/3, albowiem wygłuszałem jakiś czas temu autko, nie ruszałem nic przy uszczelkach, ale od wtedy woda do drzwi (po dzisiejszym teście --> wodospad w drzwiach) leci jak z kranu... :| Jakbym uszczelek nie miał, jakiś tydzień temu wyczyściłem je dokładnie, ale to i tak nie pomogło.... :| Autko mam od jakiś 3 miesięcy, nie wiem jak było przed tym, ale póki co jest katastrofalnie, myślałem że może już guma po 15-stu latach (rocznik 92) się po prostu popsuła od słońca itp, więc pojechałem dzisiaj kupić nowe, ale otrzymanie jakiegokolwiek zamiennika graniczy z cudem, a cena w serwisie --> 602zł :/ To za głowę się człowiek łapie jak ma dać, za jakieś głupie 2 metrowe uszczelki 6 baniek... :/ Pozostają jeszcze szroty i internet, ale kupić używane które mają działać z podobnym skutkiem, uważam iż niema sensu... :|

Natomiast Pan w Serwisie powiedział " Tak to powinno lecieć, od tego są dziury na dole, żeby był odpływ"
:dalej:
Hmmm, czy to jest sedes żeby był aż "odpływ" ?? I po co uszczelka jak to gów.. daje... ?? :| Żeby to estetyczniej i ładniej wyglądało ?? :|

I stąd pytanko, czy to naprawdę leci jak z węża przy jakimkolwiek natrysku, czy jednak uszczelki są do wymiany... ?? :| A może jakaś dobra metoda jak to uszczelnić ?? (Oprócz zaklejenia całych szyb silikonem :d ) Ogólnie by mi to nie przeszkadzało, ale kupiłem dość drogie głośniki i nie mam zamiaru ich wyrzucić za pół roku, albo słuchać w zimę, jak głośnik lód z siebie wypluwa... :| Czytałem gdzieś że daszek nad głośnikiem zrobić, i nic sie nie stanie, ale myślę że po to się kupuje Hondę, żeby nie robić daszków w drzwiach, dlatego że tworzy się akwarium.. :| To chyba maluch tak katastrofalnie, nie reaguje na wodę, jak w moim przypadku :|

Tematu od razu mówię nie szukałem, bo czas nagli, a wody na tym świecie coooraz więcej... :/

Z góry dziękuje za szybkie i trafne odpowiedzi...
Pozdrawiam

skolopendra
04-12-07, 19:08
a wody na tym świecie coooraz więcej... :/
przyjdą mrozy ,miał spokój będziesz do wiosny ;)

ps wejdź do auta a z zewnątrz niech ktoś wodę leje
wiedział będziesz którędy tak naprawę woda leci :aloha:

Unistar
04-12-07, 20:43
przyjdą mrozy ,miał spokój będziesz do wiosny ;)

Gdyby to było takie proste, chyba mi głośniki zamarzną razem z mrozami, a z głośnikami auto, a z autem ja... :d

ps wejdź do auta a z zewnątrz niech ktoś wodę leje
wiedział będziesz którędy tak naprawę woda leci :aloha:

"po dzisiejszym teście --> wodospad w drzwiach"

Sprawdzałem, tak jak mówię uszczela puszcza, ale żeby trochę to to tragedia jest... :(
Jak kumpel dzisiaj z wiaderka mi delikatnie na szybkę przy lusterku polał, tak tam gdzie się znajduję głośnik istny wodospad... :/ Większość na pewno środkiem przeleciała... :/
Czy to normalne... ?? :/ :/ :/

skolopendra
04-12-07, 20:55
na szybkę przy lusterku polał,

zmień na początek samą uszczelkę dolna szyby 2x po 40 cm :)

Unistar
04-12-07, 21:31
O dolną się cały czas rozchodzi, jeżeli o tej samej mówimy, tylko nie stać mnie wydać 300zł za uszczelkę... :| Chyba że masz coś innego na myśli ??