Zobacz pełną wersję : Pęknięte szkiełko
Witam. Mam pęknięte szkło lewego elektrycznego lusterka od HC 5D 1997. Chcę sie zapytać czy ktoś to szkiełko wymieniał lub wie gdzie takie (razem z wkładem) można dostać. W sklepach są do wyboru szkła płaskie, sferyczne i asferyczne. Może ktoś wie jakie jest w oryginale, jakie zamówić żeby pasowało do wkładu (płaskie nie pasuje)? Dzięki za pomoc.
Mi peklo prawe w zime. Kupilem na allegro za okolo 20zl samo szklo. Niby mialo byc takie wlasnie costam-feryczne, takie ktore ma duze pole odbicia, jak oryginalne, ale okazalo sie troche gorsze. Da sie jezdzic. Zamontowalem tak ze wyjalem stare z plastikowym wkladem. ponacinalem w kliku miejscach ten marginesik co trzyma lustro, wyjalem stare, wlozylem nowe w ten plastik i funguje. Jesli trafilbys jednak na oryginalne z wkladem to bardzo dobrze, bo ja sie nameczylem z tym moim kombnowaniem i efekt z reszta nie do konca dobry.
Mam gościa, i sam u niego wymieniałem. On wymienia samo lustro pozostawiając plastik na którym jest ono osadzone. Nie ma różnicy między fabryką a jego produktem. Niestety jest pod Wawą. Jak będziesz miał problem i chciał to od niego - daj znać - może uda mi się kupić i wysłać Ci pocztą.
albo dla innych z Warszawy podam adres
Lusterka samochodowe, produkcja i naprawa zwierciadel, metalizacja prózniowa
ul. Swidnicka 4c
tel. 678-51-70
Dokładny adres tej firmy:
Metalizacja Próżniowa
ul. Świdnicka 4c
03-509 Warszawa
tel/fax (0-22) 678-51-70
www.lusterka.prv.pl
Wysłałam do nich zapytanie i taką dostałem odpowiedż:
Fabrycznie jest zwierciadło sferyczne(cena 15 zł).Możemy zaoferować zwierciadło asferyczne które poszerza pole widzenia i likwiduje martwe pole(opis zwierciadeł na stronie internetowej) (cena 25 zł).Do ceny 10 zł wysyłka lub 5 zł montaż w zakładzie.
Ja mam od nich szkla. Zalozylem sobie maty i przy okazji wymienilem szkla luster na asferyczne. Nie mam zastrzezen
cena *****ista, ja za dorobienie szkła płaciłem 60zł we wrocq
no dalem tam namiar, bo robilem do 3d jak kupilem bo nie mialo szkielka, zrobili od reki. wizytówke nosze w portfelu zawsze :-)
dobre ceny i dobre wykonanie.
A oryginalnie w 6 gen. 3d hatchback (EJ9) jest płaskie czy sferyczne? Bo mam prawe pęknięte i chyba zamówię w tej firmie z Wawy..
sferyczne, płaskie to w sraczach były, sory maluchach
sferyczne, płaskie to w sraczach były, sory maluchach
oki, thx :)
Sorry za odgrzewanie kotleta ale mam pewne watpliwosci. Wspominacie stronke lusterka.prv.pl - sam z ich oferty korzystalem i bylem bardzo zadowodony z jakosci szkla. W miniony weekend chyba od zimna, peklo mi lustro w EJ9 i teraz mam dylemat - na ich stronie widze opis HONDA CIVIC 95-00r i nie wiem, czy dotyczy on lusterek do 5D czy tez pozostalych jedynych slusznych JDM czli 2,3 i 4D ??
Zadzwonilem i chcialem sie czegos blizej dowiedziec ale wlasciciel twierdzi, ze w tych rocznikach wszystkie lustra byly identyczne. Czy mozecie mi to potwierdzic ?? Z Pruszkowa troche za daleko na Swidnicka tymbardziej do 16:00 a chcialem wymienic sobie lustro we wlasnym zakresie. Z gory dzieki