PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 1.5 d15b2 jak sie zagrzeje włącza się "check"

ArcziKRK
24-03-13, 11:15
Witam, jestem nowy na forum i może tak głupio zaczynać od problemów ale nie mam wyjścia.

Kupiłem Honde Civic 93r. z silnikiem d15b2 i mam problem a mianowicie gdy auto stoi całą noc w garażu (silnik ostygnie całkowicie) rano zapala bez problemu i kręci się ładnie do 7000rpm natomiast gdy się zagrzeje to szarpnie, włącza się "check",k ręci się do 3500rpm i jak ją zgaszę i chce odpalić ot graniczy to z cudem. Domyślam się że to wina drugiego wtrysku bo on się włącza powyżej 3500rpm ale dlaczego taki objaw że jak się zagrzeje to mu "odwala" :confused:

Miał ktoś taki problem? Denerwujące to jest, bo Honda która się kreci do 3500 to nie jest Honda :cool:

G.R.E.G
24-03-13, 22:41
na tej stronie http://fotoporadnik.prv.pl/ poszukaj jak sie robi samodiagnostyke.wtedy zobaczysz co to za bład wyskakuje i co silnikowi lub cos w osprzecie nawala.bo to ze po zapalniu sie checka oboty masz do 3,5k to normalne, bo komputer odlacza drugi wtrysk na wszelki wypadek.

Michał102
26-03-13, 13:12
rano zapala bez problemu i kręci się ładnie do 7000rpm

Nie kręć tak na zimnym, bo Ci tłok przez rurę wydechową ucieknie ;-)

Guma12
26-03-13, 13:30
Nie kręć tak na zimnym, bo Ci tłok przez rurę wydechową ucieknie ;-)
heheehhee:D wszystkie:)
GREG dobrze pisze, w sumie nawet jak gdzies podjedziesz na warsztat to ci spr za free:D