Zobacz pełną wersję : Oznaczenie symbolu lakieru a jego odcień.
Siema. Mam takie pytanie, mianowicie potrzebuję wymienić prawe drzwi pasażera z tym że nigdzie nie mogę dostać drzwi o tym samym oznaczeniu symbolu lakieru w jakim mam auto. Symbol lakieru mojego auta to NH-503P-5 lecz mam okazję zakupić drzwi o symbolu lakieru NH-526M stąd moje pytanie czy jeżeli bym się zdecydował zakupić takowe drzwi to czy auto nie będzie miało dwóch różnych odcieni lakieru ? Chodzi o kolor czarny. Pozdro :)
Mozesz sprobowac ale bedzie sie roznic szczegolnie w sloncu.
dzieki za odpowiedz. ech no nic to wyglada na to ze bede musiał dalej szukać tych drzwi :/
ech no nic to wyglada na to ze bede musiał dalej szukać tych drzwi :/
Skoro taki problem jest z tym to nie taniej i lepiej będzie przemalować drzwi na taki kolor jaki masz
Jakbym sam miał szukać długo i bez skutku to nawet bym się nie oglądał i malował
Zawsze mozna polakierowac jak nie znajdziesz.
tylko czy dobiorą Ci tak dokładnie kolor?
ja jak malowałem błotniki to tak miałem kolor dobrany, że pożal się Boże.
malowane ręką amatora
tylko czy dobiorą Ci tak dokładnie kolor?
Zawsze będzie minimalna różnica w lakierze
Stary lakier wiadomo że zmienia się z latami a nowy to nowy
Ogólnie zawsze będzie delikatna różnica
Osobiście zawsze jak tylko można oczywiście jadę autem i do niego dobierają i problemu nie miałem nigdy
no ja klapkę od wlewu paliwa zawożę;]
Też można ale z tymi co mi dobierają to mówili że japońcem to najlepiej autem podjechać bo do klapki niby dobiorą ale i tak nie pasuje i coś w tym jest
Różnie się dobierało i różnie było przy japońcu gdzie w europejczykach nie było problemu
niby dobiorą ale i tak nie pasuje i coś w tym jest
no właśnie. przekonałem się o tym..
jak autem podjedziesz to co to zmieni? pobiorą z kilku pkt ?
Pobierać z klapki a lakiernik niech cieniuje na sąsiadujących elementach - nie będzie śladu :) Nawet na czerwonym :D
jak autem podjedziesz to co to zmieni? pobiorą z kilku pkt ?
Dobiorą do stanu lakieru a nie po numerze
U mnie to się sprawdza
Pobierać z klapki a lakiernik niech cieniuje na sąsiadujących elementach - nie będzie śladu
NA srebrnym tak łatwo nie idzie
Musi być mega lakiernik żeby ogarnął srebrny
Dobiorą do stanu lakieru a nie po numerze
na klapce też jest lakier :D
NA srebrnym tak łatwo nie idzie
Musi być mega lakiernik żeby ogarnął srebrny
W takim razie mój jest mega ;) Srebrne EG po reperaturkach bez śladu ingerencji ;)
na klapce też jest lakier
Wiem ale chodzi o odcień który z latami się zmienia
Srebrne EG po reperaturkach bez śladu ingerencji
Jak całość pomalujesz ok ale żeby srebrny zacieniować to już tak wesoło nie jest ;)