Zobacz pełną wersję : Twardość sprężyn w gwincie
Zakładamy że gwint ma regulowaną twardość. Zastosowanie: ulica.
Jak twarde sprężyny zamówić do zestawu? Przód/Tył
10kg/8kg?
10kg/6kg?
Jak ma byc na ulice a nie na tor to osbiscie bralbym te bardziej miekkie. Zawsze lepiej miec bardziej miekko i ewentualnie troche podkrecic na twardo na regulacji amorka niz na odwrot, bo w druga strone to juz tak dobrze nie dziala.
Swoja droga do jakiego gwintu potrzebujesz te springi, jaka dlugosc? Mam 2 komplety D2, wiec jak bys byl zainteresowany mozemy sie dogadac.
Pytanie jest raczej, czy lepiej mieć miękką sprężynę i twardy amor, czy twardą sprężynę i miękki amor? Jako że wiadomo, że amor ma regulacje, pytanie czy lepszą miększa czy twardsza sprężyna.
według mnie lepiej troche mieksze sprezyny wziasc, amortyzator wtedy bedzie w pełni je tłumił, bo jak springi beda za twarde to amorek nawet na twardym ustawieniu nie da rady ich wytłumić i bedzie tak zwana "bouncy ride" hehe, takie moje zdanie..
lepiej mieć miękką sprężynę i twardy amor
Seat w najmocniejszych wersjach (CUPRA'ch) przyznaje się do takiego 'strojenia' zawieszenia. Uważam, że to dobry pomysł.
czy lepiej mieć miękką sprężynę i twardy amor, czy twardą sprężynę i miękki amorzdecydowanie to pierwsze