Zobacz pełną wersję : ingerencja w przekładnie
michał honda
03-12-07, 14:44
witam założyłem nowy topic poniewarz uznałem to za stosowne a mianowicie podczas montazu przekładni ze wspomaganiem odkreciłem śrube która jest na fotce jesli sie nie myle jest to śruba od jakiejś regulacji chyba ciśnienia oto link http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9b56fbf557d4d39.html efektem "chyba" tego odkrecenia i wkręcenia spowrotem jest to ze wspomaganie działa ale bardzo słabo byc może srube dokreciłem za mocno lub za słabo dokładnie wygladało to tak ze jest to śruba na 17 klucz i w tej śrubie jest jeszcze jedna śrubka tyle że na 10 klucz i ta mniejsza śrube odkreciłem ze wyleciała jakaś sprężynka itd ale poskładałem wszystko spowrotem i tak jak pisałem wczesniej moze ja za słabo dokreciłem albo za mocno bo wspoma działa mizernie.dodam tylko ze wczesniej wspomy nie miałem.czy może ogólnie jest jakaś inna przyczyna tego ze ta wspoma działa mizernie???
skolopendra
03-12-07, 16:27
niepotrzebne nowy,powinieneś kontynuować stary watek :/
do tego oczywiscie założyłem pompe,wszystkie potrzebne węże itd.
jednak sie nie myliłem..
ale poskładałem wszystko spowrotem
a aby na pewno poskładałeś tak jak powinno być?
musiałeś sie gdzieś walnąć dalej przy tym składaniu :agent: .o czym zapomniałeś jeszcze napisać ;)
michał honda
03-12-07, 18:52
niema raczej mowy o pomyłce wszystko jest ok nawet zadzwoniłem po kumple zeby przyjechał i prównałem wszystko z jego instalacją i wszystko jest dokłądnie tak samo.ale nie do tego zmierzam w tym temacie jestem tylko ciekawy czy śruba która odkreciłem a potem zakęciłem jest rzeczywiscie od jakiejś regulacji może kto wie od czego ona jest??? wtedy byłbym pewien ze faktycznie to jest przyczyną słabego działania wspomy.co prawda auto juz stoi u mechanika na warsztacie ale dla własnej ciekawości chce sie dowiedzieć.
skolopendra
03-12-07, 19:50
jesli sie nie myle jest to śruba od jakiejś regulacji chyba ciśnienia
tak wygląda na to
właściwie wystarczyło pokręcić,i sprobować ustawić ciśnienie,a pewnie obyło by się bez mechesów :afro:
michał honda
03-12-07, 21:01
no tak mogłem pomyśleć i troszke tam pokręcić ale przypomniało mi sie o tej śrubie dopiero w drodze powrotnej do domu kiedy juz było za póżno.teraz pare osób mi przetłumaczyło mniej wiecej co pisze na tej instrukcji i wszystko wskazuje nato ze faktycznie jest to regulacja lub poprostu jakis zawór który zamyka lub reguluje cisnienie płynu.