Zobacz pełną wersję : Problem z wskaźnikiem paliwa
demonwolow
21-03-13, 23:51
Witam dzisiaj kopiłem hondę civic coupe V gen z silnikiem d15b7 i mam problem ze wskazówka poziomu paliwa zalałem ja za 30 zł żeby sprawdzić czy ruszy się wskazówka i nic to nie dało wcześniej zrobiłem nią ok 60 km i wskazówka też leżała miał ktoś może podobny problem lub jakiś pomysł czym to może być spowodowane ??
Zalej za stówke, pomoże ;)
demonwolow
22-03-13, 00:08
kumpel miał podobna hondę też V gen tylko ze sedan 1,5 chyba 90 km i jak wlewał za 30 zł to się podnosiła
Kiedyś była tańsza waha i mniej kosztowała, - xD , najlepiej zalać raz więcej - jak zalejesz z 10l i się nie podniesie to znaczy że jest zepsuta.
demonwolow
22-03-13, 00:15
Ok wiem o tym ale jeśli będzie zepsuta to cale zegary do wymiany ??
piotreek23
22-03-13, 07:07
Ja bym zaczął od zalania do pełna...jak się wtedy nie podniesie to od sprawdzenia pływaka w baku.
demonwolow
22-03-13, 09:53
A jak sprawdzić ten pływak ??
Ja miałem ten sam problem ale w VI.. w ogóle nie działała... Zalałem ją kilka razy za 50zł, 100zł i zaczęła nagle sama działać.. Jak nie zalejesz min. pół baku to nic nie sprawdzisz zbytnio bo może się "dziwgać" wskaźnik ale wcale nie musi pokazywać rzeczywistego poziomu.. Czasem przy pełnym baku pokazuje 3/4, kilku ludzi miało takie problemy.