Zobacz pełną wersję : ssący
witam mam pytanie wie ktoś lub słyszał jak przerobić i czy jest sens kolektor ssący z b16a1 pod b81c4?
odcinasz lanfsze i przespawujesz, lub nawiercasz nowe otwory montazowe w kolekotrze z b16, ale wtedy troszke kanaly sie nie pokrywaja
ok to jest oczywiste i proste pytanie brzmi czy ten kolektor poprawi osiągi w jakimś stopniu?
blechu2403
22-03-13, 18:35
ok to jest oczywiste i proste pytanie brzmi czy ten kolektor poprawi osiągi w jakimś stopniu?
u mnie poprawiło sie wyraznie srodkowy i niski zakres obrotów.
Z doświadczenia tu piszących - tak, zdecydowanie poprawia :) U kolegi Lozek, już sam sobie znajdziesz - obył się ten mod bez spawania - należy rozfrezować otwory na śruby tak, aby kolektor dało się dokręcić i spasować, a kanał wodny odciąć i po prostu zamontować jako luźno wiszący, wtedy mocowany jest na jedną śrubę tylko, ale Lozek obkleił silikonem i się trzyma :) Więc i bez spawania się da :)
Z doświadczenia tu piszących - tak, zdecydowanie poprawia :) U kolegi Lozek, już sam sobie znajdziesz - obył się ten mod bez spawania - należy rozfrezować otwory na śruby tak, aby kolektor dało się dokręcić i spasować, a kanał wodny odciąć i po prostu zamontować jako luźno wiszący, wtedy mocowany jest na jedną śrubę tylko, ale Lozek obkleił silikonem i się trzyma :) Więc i bez spawania się da :)
Potwierdzam :) Nie trzeba spawać. Do przeróbki potrzebna jest szlifierka kątowa, frez do wiertarki i troche zdolnosci manualnych ;) Nic nie cieknie, lewego powietrza nie łapie i wszystko ma sie dobrze.
Nie powiem ile się zmieniło, bo nie jeździłem na tym z C4. Przy swapie od razu zamontowałem ten z A2. Stwierdzam tylko, że auto jeździ dobrze, dół jest spoko, środek jest bardzo fajny.
u mnie w temacie masz więcej info a mianowicie dokładny setup silnika i wykres po strojeniu tego
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?63908-EJ9-B18C4-S4C-Moja-Srebrzysta
Dzieki wszystkim za post "lozek" ze tak powiem JEZUS MARIA JA ***** widzę że dół ma *****isty bo właśnie o to chodzi.