PDA

Zobacz pełną wersję : Gaźnik d13b2 problem z ustawieniem..

Dibeisi
20-03-13, 23:52
Więc tak wyczyszczony wyregulowany wszytsko okej z dawką paliwa. Rozchodzi sie o ssanie.. Mianowicie po odpaleniu jest około 1500 obr. Gdy temp skoczy do 30* załączam lpg i co w tym dziwnego że trzyma ssanie też na lpg i moge jechać tak 15km i ssanie nie schodzi . termostat sprawny . Dodam że jak odłącze ssanie jest z gazem wszytsko okej. O co tu chodzi ?

Sheiva
21-03-13, 09:47
Albo masz za wysoko ustawione obroty jałowe albo nie schodzi z ssania (coś się uszkodziło) lub po złożeniu wszystkiego ciągnie gdzieś lewe powietrze lub też któreś podciśnienie pękło, ewentualnie podłączone nie tam, gdzie trzeba.

Paso
27-03-13, 07:24
spróbuj w ten sposób na stronie 11-8 manuala jest schemat przewodów podciśnienia.
1. spróbuj odpiąc wężyk nr.6 od thermovalva ( niebieski cylinder wkręcony w dolot od strony EACV ) i zaślepić - ssanie powinno spaść
jak spadnie to ok i możesz mieć właśnie niebieskigo thermovalva do wymiany.
tak wygląda thermovalve - http://imageshack.us/photo/my-images/265/thermovalvecarburatorma.jpg/
ja dzisiaj miałem podobnie 20km i ssanie ale ja już mam zaślepiony wężyk 6 także thermovalve zakończył współprace.

thor
29-03-13, 13:23
Czy trzyma ssanie tylko na lpg czy na benzynie też??

Paso
02-04-13, 20:07
ssanie w d13 trzyma się właśnie ze względu na thermovalve to on jest odpowiedzialny za wyłączenie ssania po osiągnięciu odpowiedniej temperatury płynu chłodniczego. Ja w piątek wymieniłem na używkę i ssanie już się normalnie samo wyłącza. Także LPG czy benzyna jak dla mnie nie ma tu znaczenia.