Zobacz pełną wersję : Auto alram problem
Hmm nabyłem hondę lecz jest mały problem z alarmem. Problem wygląda następująco iż załącza sie bez problemu ale hmm ciężko go wyłączyć. Problem tkwi pod maska tylko co ? Tak jakby do niego nie docierało nic:(
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
skolopendra
03-12-07, 17:11
pilot pewnie
może wartało by baterie w nim wymienić
Hmmm zbyt mało chyba napisałem.
To raczej nie pilot bo w tym samym czasie dwa przestały działać. A baterie zmieniałem aby sie upewnić ale to nie bateria :/
[ Dodano: Pon 03 Gru, 2007 ]
Za którymś razem jak naciskam na przycisk od pilota załapie.
I coraz gorzej z tym jest zęby go wyłączyć :/
Ostatnio jak już męczyłem sie z 15 minut zęby go wyłączyć już byłem tak zły ze trzasnąłem maska i o dziwo na pierwsze naciśniecie na przycisku na pilocie alarm sie wyłączył.
Tak podejrzewam ze coś sie poluzowało albo nie łączy ale co ?????
[ Dodano: Pon 03 Gru, 2007 ]
Poza tym alarm uzbraja sie bez problemu tylko właśnie tak ciężko go rozbroić wtedy jakieś swoje humory ma. Chyba jutro po prostu wybiorę sie do jakiegoś warsztatu.
Pozdrawiam
skolopendra
03-12-07, 19:44
jakiej firmy jest to alarm?
nie wykluczone ze siada sam odbiornik w alarmie
albo masz uszkodzony któryś z czujników i on daje popalić :/
Ja mam na przykład tak , że alarm w ogóle nie chodzi mi pod pałacem K.I.N albo na żeraniu na parkingu FSO. Więc ...
No i to fiat jest :p
niektóre piloty we wnętrzu mają śrubkę do regulacji, trzeba pokręcić czymś niemetalowym, co jakiś czas wciskając - sprawdzając czy łapie - i ustawić odpowiednio pod czujniki, to może pomóc
skolopendra
04-12-07, 19:01
mają śrubkę do regulacji,
to są trymery ;)
bo w tym samym czasie dwa przestały działać.
więc pewnie nie one :(