Zobacz pełną wersję : Czy vin jest prawdziwy?
kondekhondek
02-12-07, 13:45
Witam,
Przeszukałem forum, przejrzałem dokładnie instrukcję obsługi serwisowej hondy w poszukiwaniu mojego numeru VIN i lipa. W takim razie pozwolę sobie wam podać tenże numerek JHMEJ9340WS0xxxxx i teraz powiedzcie mi czy to się zgadza z tym co mam czyli Hania civic 1.4 kat 90KM z 1998r. kima, elektryczne szyby i luterka, brak poduch, spopamagnie, 5 biegowy manual i najwazniejsze - Hatchback 3 dr. Bo mi ju nie dochodzi ten mój samochodzik pod żaden wzór vin z książki obsługi. A już na pewno nie z początkiem JHME... help...
skolopendra
02-12-07, 14:22
JHMEJ
tak ma być na 100% :d
WS0,to jest za to dziwne
kondekhondek
02-12-07, 14:29
w jakim sensie dziwne?
skolopendra
02-12-07, 14:36
a no w takim ze np u mnie są już tylko cyfry
Bo mi ju nie dochodzi ten mój samochodzik pod żaden wzór vin
.....a tak w ogóle to czy się przejmujesz,źle jeździ czy co ?? ;)
JHM (Japan Honda Motor?), a EJ9 to oznaczenie Twojej budy...
kondekhondek
02-12-07, 14:41
Prawdopodobnie cofany licznik.:/ Wiec zastanawiam się co jeszcze... moze przebity vin:/.... kupować w tym kraju samochód...ehh
ale w czym problem????
ja też mam początek JHMEJ9540WSxxxxx sedan z 98 roku.
a u Ciebie
EJ9-typ nadwozia i silnika
3-typ nadwozia i skrzyni
4-wersja
0-bez znaczenia
W-rok produkcji 98
S-fabryka Suzuka ,Japonia
xxxxxx-numer seryjny
kondekhondek
02-12-07, 16:39
Nie no problemu mam nadzieje nie ma, po prostu zaniepokoiło mnie to, że w instrukcjach Hondy Civic 96-98r nie było wzmianki o czymś takim jak HAtchback 3 drzwiowy, produkowany w Japonii z 98 roku:) To wzbudziło moje podejrzenia i chciałem żeby ktoś ten numerek vin obejrzał i być może wychwycił jakąś bujdę...
aa tam instrukcja.
z numeru do razu widać ze wszystko sie zgadza.3D 1,4, 1998 r robione tylko i wyłącznie w Japonii.
pozdrawiam i szerokości
[ Dodano: Nie 02 Gru, 2007 ]
jeśli samochód nie jest sprowadzany,tylko kupiony w Polsce to w salonie hondy na podstawie numeru VIN, powiedzą Ci historie samochodu na tyle, na ile był on serwisowany w ASO. Kiedy kupiony, przy jakich przebiegach i datach serwisowany,itp
Ewentualnie podaj cały vin i ktoś może Ci sprawdzić w EPC czy program przyjmie