Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d13b2 gaśnie , zbyt wysokie obroty

Bolix
19-03-13, 18:10
Witam mam pewien problem w moim EG d13b2, a mianowicie jechałem dzisiaj w miarę normalnie tzn bez żyłowania itp. dojechałem do skrzyżowania i samochód zaczął wariować a dokładniej zaświeciła się większość kontrolek obrotomierz spadł do 0 i nagle zgasł silnik. Po próbie odpalenia non stop gasł, po chwili zapalił i utrzymywał już obroty więc zjechałem na pobocze i znów to samo..posprawdzałem czy nic się nie wypięło i odpaliłem go. Dojechałem do domu jakieś 3km zgasiłem odpaliłem kilka razy i wszystko wydawało się normalne jednak zauważyłem że mimo iż silnik jest ciepły włączone jest ssanie, przegazowałem go i dopiero po chwili obroty spadły, ale następnym razem znowu utrzymywały się obroty wyższe niż powinny tzn 1.2-1.3k. Macie może jakieś sugestie? Z góry dziękuje

mlodyruda
19-03-13, 21:26
jak masz chwile czasu to posprawdzaj przewody od gażnika może gdzieś powietrze zasysa lub najlepsza opcja było by jechac na regulacje gażnika i mieć wszystko z głowy tylko że to kosztuje i autko trzeba odstawiać :(

Bolix
20-03-13, 07:51
Właśnie chyba rozbiore i wyczyszcze gaźnik później pójdzie do regulacji z tym że to mnie dziwi że kontrolki sie świeciły ale to się okaże za niedługo..