PDA

Zobacz pełną wersję : civic 5g wysprzeglik??pompa?? help!!

mlodyruda
18-03-13, 19:57
Witam. Mam problem nie moge wrzucic biegu na odpalonym silniku dosłownie coś sie zesrało w chwile moment bo stanałem na chwile pod domem chciałem cofnąc i bieg tak jakby nie wszedł chciałem sprobowac jeszcze raz i dupa nie można nic wrzucic.
wysprzeglik niby pracuje ale nie tak jak powinien na moje oko bo dosłownie z 1cm sie rusza.
Macie jakies diagnoze to prosze piszcie

kruczekvu
19-03-13, 14:24
Zobacz jaki masz stan płynu w układzie
Zobacz czy wysprzęglik nie cieknie
To są pierwsze rzeczy które trzeba sprawdzić

mlodyruda
19-03-13, 20:25
wysprzeglik nie cieknie, płyn jest. dzisiaj dopatrzyłem sie że wysprzeglik wychodzi tylko 1cm wiec ciścnienia nie ma. Zajrzałem do pompy i na niej jest płyn wiec dzisiaj zamówiłem druga jutro zobaczymy czy to pomoże

TomiNeo
19-03-13, 21:46
Może Ci się tylko zapowietrzył układ,
miałem takie zdarzenie i po odpowietrzeniu wszystko wróciło do normy.

birchie
20-03-13, 08:32
Może Ci się tylko zapowietrzył układ,
miałem takie zdarzenie i po odpowietrzeniu wszystko wróciło do normy.

Układ nie może zapowietrzyć się bez nieszczelnosci.

mlodyruda
20-03-13, 09:28
odpowietrzanie nic mu nie dawało
Edit: Pompa założona ciśnienie sie robi lecz wszytsko teraz w wysprzegliku ucieka i cieknie płyn z wysprzeglika.
Jutro wymiana wysprzeglika

kruczekvu
20-03-13, 17:32
cieknie płyn z wysprzeglika.
Tak myślałem
Nieraz nie widać od razu

mlodyruda
20-03-13, 18:16
przed zmiana popmy nie było widać żeby ciekło dopiero teraz
edit: Pompa wymieniona dalej sprzegło ładpie od połowy i nie można zmienic biegu :(
Macie jeakieś propozycje??

kruczekvu
21-03-13, 16:00
Pompa wymieniona dalej sprzegło ładpie od połowy i nie można zmienic biegu
No to może być problem jak u mojego brata w 5D
Wszystko chodziło niby ale nadal sprzęgło nie pozwalało na zmianę biegu
Okazało się że łapa od sprzęgła pękła w miejscu kulki i skok był za krótki żeby wysprzęglić
Niestety to się wiązało z wyjęciem skrzyni i przy okazji zmianą sprzęgła
Po złożeniu sprzęgło chodzi lekko prawie ta jak gaz i zbiera praktycznie od podłogi

mlodyruda
21-03-13, 16:05
a u mnie Jak odpale z wrzuconą np.jedynka i wcisniete sprzegło to jak zaczyna krecic rozrusznik to troche szarpie do przodu ale jak odpali to stoi w miejscu jak trzymam sprzegło tylko coś szumi lub trze
U twojego brata też był taki problem???

martin1
21-03-13, 21:13
Witam. Mam problem nie moge wrzucic biegu na odpalonym silniku dosłownie coś sie zesrało w chwile moment bo stanałem na chwile pod domem chciałem cofnąc i bieg tak jakby nie wszedł chciałem sprobowac jeszcze raz i dupa nie można nic wrzucic.
wysprzeglik niby pracuje ale nie tak jak powinien na moje oko bo dosłownie z 1cm sie rusza.
Macie jakies diagnoze to prosze piszcie

Tarcza ci sie pewnie posypała,ja miałem podobnie.okazało sie że jedna ze sprężynek opuściła swoje miejsce...także trzeba wyjąć skrzynie.

kruczekvu
22-03-13, 15:30
a u mnie Jak odpale z wrzuconą np.jedynka i wcisniete sprzegło to jak zaczyna krecic rozrusznik to troche szarpie do przodu ale jak odpali to stoi w miejscu jak trzymam sprzegło tylko coś szumi lub trze
U twojego brata też był taki problem???
Dokładnie to samo
Później było już tak że sam pedał chodził dobrze ale jakoś krótki skok się zrobił i nie szło wbić biegu no chyba że na siłę i jak wszedł to mimo trzymania sprzęgła auto ruszało
Coś czuję że skrzynię będziesz musiał wyciągać

mlodyruda
22-03-13, 19:25
jutro wyciagam skrzynie . zakupiłem komplet sprzegła valeo

mlodyruda
23-03-13, 15:36
mamy winowajce sruba od zamachu sie odkreciła z nie wiadomych przyczyn możliwe ze to przeoczenie ze zmeczenia podczas skrecania silnika, ale dobrze ze nic w silniku nie poszło

kruczekvu
24-03-13, 11:47
jutro wyciagam skrzynie . zakupiłem komplet sprzegła valeo
Dokładnie Valeo założyłem u brata i innych
Wszystko chodzi jak marzenie

sruba od zamachu sie odkreciła
No to ładne jaja