Zobacz pełną wersję : civic 5g wysprzeglik??pompa?? help!!
Witam. Mam problem nie moge wrzucic biegu na odpalonym silniku dosłownie coś sie zesrało w chwile moment bo stanałem na chwile pod domem chciałem cofnąc i bieg tak jakby nie wszedł chciałem sprobowac jeszcze raz i dupa nie można nic wrzucic.
wysprzeglik niby pracuje ale nie tak jak powinien na moje oko bo dosłownie z 1cm sie rusza.
Macie jakies diagnoze to prosze piszcie
Zobacz jaki masz stan płynu w układzie
Zobacz czy wysprzęglik nie cieknie
To są pierwsze rzeczy które trzeba sprawdzić
wysprzeglik nie cieknie, płyn jest. dzisiaj dopatrzyłem sie że wysprzeglik wychodzi tylko 1cm wiec ciścnienia nie ma. Zajrzałem do pompy i na niej jest płyn wiec dzisiaj zamówiłem druga jutro zobaczymy czy to pomoże
Może Ci się tylko zapowietrzył układ,
miałem takie zdarzenie i po odpowietrzeniu wszystko wróciło do normy.
Może Ci się tylko zapowietrzył układ,
miałem takie zdarzenie i po odpowietrzeniu wszystko wróciło do normy.
Układ nie może zapowietrzyć się bez nieszczelnosci.
odpowietrzanie nic mu nie dawało
Edit: Pompa założona ciśnienie sie robi lecz wszytsko teraz w wysprzegliku ucieka i cieknie płyn z wysprzeglika.
Jutro wymiana wysprzeglika
cieknie płyn z wysprzeglika.
Tak myślałem
Nieraz nie widać od razu
przed zmiana popmy nie było widać żeby ciekło dopiero teraz
edit: Pompa wymieniona dalej sprzegło ładpie od połowy i nie można zmienic biegu :(
Macie jeakieś propozycje??
Pompa wymieniona dalej sprzegło ładpie od połowy i nie można zmienic biegu
No to może być problem jak u mojego brata w 5D
Wszystko chodziło niby ale nadal sprzęgło nie pozwalało na zmianę biegu
Okazało się że łapa od sprzęgła pękła w miejscu kulki i skok był za krótki żeby wysprzęglić
Niestety to się wiązało z wyjęciem skrzyni i przy okazji zmianą sprzęgła
Po złożeniu sprzęgło chodzi lekko prawie ta jak gaz i zbiera praktycznie od podłogi
a u mnie Jak odpale z wrzuconą np.jedynka i wcisniete sprzegło to jak zaczyna krecic rozrusznik to troche szarpie do przodu ale jak odpali to stoi w miejscu jak trzymam sprzegło tylko coś szumi lub trze
U twojego brata też był taki problem???
Witam. Mam problem nie moge wrzucic biegu na odpalonym silniku dosłownie coś sie zesrało w chwile moment bo stanałem na chwile pod domem chciałem cofnąc i bieg tak jakby nie wszedł chciałem sprobowac jeszcze raz i dupa nie można nic wrzucic.
wysprzeglik niby pracuje ale nie tak jak powinien na moje oko bo dosłownie z 1cm sie rusza.
Macie jakies diagnoze to prosze piszcie
Tarcza ci sie pewnie posypała,ja miałem podobnie.okazało sie że jedna ze sprężynek opuściła swoje miejsce...także trzeba wyjąć skrzynie.
a u mnie Jak odpale z wrzuconą np.jedynka i wcisniete sprzegło to jak zaczyna krecic rozrusznik to troche szarpie do przodu ale jak odpali to stoi w miejscu jak trzymam sprzegło tylko coś szumi lub trze
U twojego brata też był taki problem???
Dokładnie to samo
Później było już tak że sam pedał chodził dobrze ale jakoś krótki skok się zrobił i nie szło wbić biegu no chyba że na siłę i jak wszedł to mimo trzymania sprzęgła auto ruszało
Coś czuję że skrzynię będziesz musiał wyciągać
jutro wyciagam skrzynie . zakupiłem komplet sprzegła valeo
mamy winowajce sruba od zamachu sie odkreciła z nie wiadomych przyczyn możliwe ze to przeoczenie ze zmeczenia podczas skrecania silnika, ale dobrze ze nic w silniku nie poszło
jutro wyciagam skrzynie . zakupiłem komplet sprzegła valeo
Dokładnie Valeo założyłem u brata i innych
Wszystko chodzi jak marzenie
sruba od zamachu sie odkreciła
No to ładne jaja