PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań (Styling) a wszystko po to by było ładnie:)

legend2211
18-03-13, 18:04
Witam:) Mineło troche czasu od mojej wizyty na forum:( brak czasu... Wiem,że tu znajde odpowiedzi na wszystkie pytania więc zaczynajmy:)

8-9 Czerwca Mieleszyn:) pewnie pare osób wie o co chodzi:)

Postanowiłem, że pojadę tam swoim autkiem i chciałbym je trochę upiększyć nie tylko na te okazje ale i na długi czas,żebym się mógł cieszyć swoim małym Civic'iem :)

Mam zamiar kupić folie 3M taką jak w tym linku http://allegro.pl/folia-3m-carbon-czarny-cf12-z-serii-1080-152-x-100-i3101858717.html i okleić nią przodni zderzak ( może maske ) do tego przez całe auto od wysokości progów 10 - 15cm w górę czyli taki pasek. Teraz pytanie czy taki zabieg wytrzyma warunki pogodowe i czy ta folia jest warta swojej ceny??? Jak widzę efekt jest super bynajmniej mi sie podoba.

Kolejna sprawa czytałem już wiele tematów na temat malowania pokrywy zaworów lecz ile tematów tyle opinii więc pytam jaką farbą to moge pomalować? Odwieczny problem to pieniądze przy zarobkach rzędu 1500 PLN nie jest łatwo wszystko zrobić na strzała więc to plany do początku czerwca:) Może z Waszą pomocą coś mi wypali:) Fakt alusków to ja nie kupie teraz bo nie wydołam wszystko w swoim czasie a szkoda :(:( liczę na Wasze opinie na ten temat i sugestie.

Infi
18-03-13, 18:10
hmmm ja tu widze ze nie czytales chyba nic... bo do pokryw to jest albo VHT Wrinkle dla efektu strukturalnego albo kazda inna farba jak ma byc na gladko nie musi byc nawet wysokotemperaturowa bo zwykly spray tez sie trzyma.

folia wytrzyma na pewno ale cenowo jest bardzo przesadzona (chociaz alternatywy o takiej jakosci nie ma) a zderzak okleic bedzie trudno nawet w profi punkcie ktory sie tym zajmuje i skasuja cie wiecej niz za lakierowanie takiego zderzaka u dobrego lakiernika.
a kase wyrzucana na naklejke 3M lepiej odloz na alusy

legend2211
18-03-13, 18:31
Właśnie chodziło mi o to czy trzeba kupować te farbe VHT czy może jest jakaś inna alternatywa

Rudy_
18-03-13, 18:40
Właśnie chodziło mi o to czy trzeba kupować te farbe VHT czy może jest jakaś inna alternatywa

bo do pokryw to jest albo VHT Wrinkle dla efektu strukturalnego albo kazda inna farba jak ma byc na gladko nie musi byc nawet wysokotemperaturowa bo zwykly spray tez sie trzyma.
no nie musisz VHT ale to zależy co chcesz uzyskać.

do tego przez całe auto od wysokości progów 10 - 15cm w górę czyli taki pasek.
nie wiem czy to będzie wyglądać...

misha6g
19-03-13, 20:57
jak dla mnie lepiej zostaw tak jak jest daj spokój carbo-folii
twoja fura zrobisz jak zechcesz pokrywę teraz malował mi kolega zwykłą farbą za 30zł i na razie jest okey

legend2211
20-03-13, 19:56
Folia ładnie wygłąda tylko nie wiem czy brać się za to czy nie... Fakt fura moja i chciałbym coś fajnego z nią zrobić....

PAWELEKHONDA
20-03-13, 21:55
folia jak nigdy nie robiłes i słaba jakosciowo bedzie to słabo to wyjdzie , na zgieciach nie wyjdzie ci tak jak bys chciał bo foli tak nie ułozysz i efekt koncowy wyjdzie słaby . Wogole to bym sobie te folie, paski odpuścił . Lepiej zamiast foli dołozyc na lepsze zakupy :)
a co do pokrywy to zwykła farba daje rade