Zobacz pełną wersję : honda civic 1.6 '97. Pytanie o skrzynie
Witam serdecznie :) Mam pewne drobne pytanie odnośnie skrzynki biegów a civicu z 97 roku. Mam okazje nabyc ładny egzemplarz byłem dzis na jezdzie próbnej, jest tylko taki problem. Otóż jest to Automat, który strasznie wysoko się wkręca zanim zmieni bieg. Czasem nawet ponad 4tys obrotów. Sprzedawca mówi że był u mechanika i po prostu trzeba wymienic olej i filtry, i juz bedzie smigac normalnie. Czy faktycznie tak to wyglada ? Że wymiana obniży pułap zmiany biegów ? I pytanie też ile taka operacja by kosztowała. Honda ma silnik 1.6 86 kw. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze :)
Sprzedawca mówi że był u mechanika i po prostu trzeba wymienic olej i filtry, i juz bedzie smigac normalnie. Czy faktycznie tak to wyglada ? Że wymiana obniży pułap zmiany biegów ?
Ja pierdziele skoro to tylko to to niech gość to zrobi i po problemie
Ręce opadają jak takie coś słyszę
Sam sobie odpowiedz na pytanie czy zmiana oleju pomoże tak na chłopski rozum ?
Ja bym się nie pakował w automat. Weź normalną skrzynie i po problemie.
Nie wiem czy pomoże, ja nie jestem mechanikiem i niestety nie znam się na tego typu sprawach. Dlatego właśnie pytam was jako osoby obeznane w temacie :) Moim zdaniem wymiana oleju i filtrów to za mało... Dlatego pytam was żeby upewnic sie w tym :) Kurcze, szkoda jej bo naprawde ładna za nie wielkie pieniądze, domyślam sie jednak że tu wchodzi w gre wymiana całej skrzyni?
Kurcze, szkoda jej bo naprawde ładna za nie wielkie pieniądze
Za małe pieniądze nikt dobrego auta nie odda
Takie moje zdanie
strasznie wysoko się wkręca zanim zmieni bieg. Czasem nawet ponad 4tys obrotów.
No strasznie wysoko.
A nie możesz zanabyć jej jak jest za dobrą kasę i wsadzić manuala? Chyba nie był by to duży koszt a jak masz pewne auto to może warto w takie coś zainwestować.