Zobacz pełną wersję : Stuki z lewej strony
Witam mam takie pytanko stuka mi coś z lewej strony z tyłu auta w okolicy otwierania siędzenia . Okleiłem taśmą zawiasy siedzeń i tylnej pułki co moze być jeszcze proszę o pomoc
Może luzem coś jest w bagażniku i przenosi do wnętrza? U mnie hałasowała antena od CB.
Jeżeli masz sedana to często stuka pas w dolnej części o plastykową obudowę fotela.
pkobierecki
17-03-13, 12:53
Mi nawet w 5D ten tylny pas stukał o plastik z boku kanapy. Ale działo się to tylko kiedy pas był wsunięty w ten haczyk umożliwiający bezproblemowe opuszczanie oparcia kanapy.
U mnie jest podobny problem ale po dłuższych obserwacjach dochodzę do wniosku że stuka chyba coś w okolicach amortyzatora, z czego gdzieś czytałem problem z mocowaniem amorka jest dość popularny.
Paluch_tcw
17-03-13, 23:10
U mnie jest podobny problem ale po dłuższych obserwacjach dochodzę do wniosku że stuka chyba coś w okolicach amortyzatora, z czego gdzieś czytałem problem z mocowaniem amorka jest dość popularny.
Ten problem bardziej popularny jest z przodu z mocowaniem amortyzatorów, a temat z tego co widać jest o stukaniu z tyłu.
Z przodu jak najbardziej, ale ktoś na forum pisał że ma też problem z tylnym amorkiem a konkretnie z górnym mocowaniem - wadliwa gumka i talerzyk.
Paluch_tcw
18-03-13, 11:23
Z przodu jak najbardziej, ale ktoś na forum pisał że ma też problem z tylnym amorkiem a konkretnie z górnym mocowaniem - wadliwa gumka i talerzyk.
Zgadza się ale to w sumie problem rzadko występujący chociaż też bym to sprawdził na miejscu autora tematu.