PDA

Zobacz pełną wersję : Głośniki przód Ej9-proszę o pomoc!

Garage
16-03-13, 11:31
Witam, mam taki problem chce zmienić z przodu głośniki ponieważ stare Pioneery są papierowe i całe popękane i strasznie charczą, i nie moge znależć taki głośników o wymiarach 135mm?? i na 3 sruby. Czym mógł by ktoś pomoc z tym problemem??

Radio mam takie:
http://allegro.pl/radioodtwarzacz-cd...070947373.html

A głośniki z tyłu kupiłem nowe 6x9 pionki i są w oryginalnych miejscach i ładnie graja, odrazu zaznaczam że nie potrzebuje jakiegoś dobrego sprzętu tylko po prostu że jak pod głośnie by nie charczało. Będe wdzięczny za pomoc :)

pwl
16-03-13, 13:15
Ori pionki chyba nie są 135... 160 raczej. Załóż sobie 165mm, np Helix Dark Blue albo Powerbass S6C na prostych dystansach - będzie lux.

Garage
16-03-13, 14:45
Tylko, że ja właśnie chce oryginalne zamontować bo nie chce niszczyć tam nic. To niema być jakiś super sprzęt tylko o to chodzi żeby tak nie charczały bo te moje papierowe są już strasznie nadgryzione przez czas:/

gasoline
16-03-13, 15:33
Tylko, że ja właśnie chce oryginalne zamontować bo nie chce niszczyć tam nic. To niema być jakiś super sprzęt tylko o to chodzi żeby tak nie charczały bo te moje papierowe są już strasznie nadgryzione przez czas:/

Gadasz jakbyś pół auta miał ciąć. Kup dystanse i posłuchaj co mówi kolega pwl. Wymiana na inne 135 NIC ci nie da. Czemu ludzie są tak uparci. Po co zaczynać temat jak nic nie chcesz tak naprawdę zrobić, a wydasz kasę niepotrzebnie i zero zmian.

PS. Link ci nie działa.

woPo
16-03-13, 18:25
Ograniczyc sie musisz tylko do ciecia kawalka plastiku i zabezpieczenia przed wodą, to na prawdę nie jest filozofia, robiłem to w jeden dzień.

Znajdź 165 mm, najpłytsze jakie możesz a spełniające Twoje wymagania techniczne a może obejdzie się bez cięcia.
To, że 3 otowry mają to nie patrz, 165 mm mają po ok 10-12 otworów, coś dopasujesz.

Garage
17-03-13, 00:14
A założę oryginalne maskownice bo nie chce żeby to wszystko było tak na górze:/

arrek
17-03-13, 16:56
Bez obaw założysz, ja mam włożone Hertz EV 165 na dystansie i maskownice bez żadnej obróbki wchodzą w swoje miejsce.

Garage
18-03-13, 16:26
http://moto.allegro.pl/magnat-glosniki-honda-civic-ej9-ej6-95-01-lodz-i3110603341.html

Czy takie głośniki podejdą z oryginalnymi maskownicami z Hondy??

Plastikowy
19-03-13, 11:08
gówno prawda przymierzałem 16.5cm i kratki sie nie zapinaja moze z dystansem ale watpie głosnik musi miec 16cm max płytki i do tego bez kołnierza cyba ze 13cm i dystans...bez ciecia nie wejdzie 16.5 trzy komplety u siebie patrzyłem jak bym znalazl 16 to dawno juz bym je wsadził bo te oem srednio daja
kup sobie kolego gethersa czy jak orginalne hanki sa na alegroo jakies nawet

Feniks333
19-03-13, 16:14
Bez problemu na 16,5 zakłada się oryginalną maskownice. Również sprawdzone u siebie.

arrek
21-03-13, 17:55
Plastikowy, co Ty piszesz za bzdury. Skoro wiele osób ma 16,5 cm głośniki to znaczy że one się tam mieszczą. Wystarczy troszkę pociąć boczek drzwi, a maskownice zostawiasz w spokoju i wszystko jest ok.

Co do samych głośników. Jeśli nie chcesz wydać za wiele, a uzyskać coś lepszego niż obecnie to kup je. Jednak jeśli chcesz mieć coś naprawdę przyjemnego dla ucha to zainwestuj w jakiś zestaw odseparowany.