Radiowiec
29-11-07, 18:38
Witam ponownie, po kilku dniach z Hondą zauważyłem już pierwsze problemy, o które chciałbym Was zapytać. W wyszukiwarce nie znalazłem niczego na ten temat. Otóż, moja Honda Civic 1.6 VTec z 1997 roku ma bardzo słabe hamulce - kupiłem już płyn hamulcowy na zmianę i jestem umówiony z mechanikiem na przegląd hamowników, ale bardziej niepokoi mnie inna sprawa - podczas wolnej jazdy, a właściwie toczenia, a kół wydobywa się piszczenie. Podobnie jest w trakcie lekkiego hamowania. Co to może być? Mam jeszcze jeden problem - otóż gdy silnik sobie chodzi na biegu jałowym, wyraźnie słychać spod maski takie delikatne stukanie, ale nie metaliczne, tylko takie "gumowe" - głupie określenie:) Generalnie myślałem o jakimś łożysku - dobry trop?
Aha, jeszcze jedno:) Po zgaszeniu silnika, nie ważne, czy jechałem ostro, czy powoli, słychać wyraźne mini-wybuchy pod maską, ustają, gdy silnik się ostudzi.
Ufff, troche się napisałem, ale może ktoś jest w stanie mi pomóc. Pozdrawiam.
Aha, jeszcze jedno:) Po zgaszeniu silnika, nie ważne, czy jechałem ostro, czy powoli, słychać wyraźne mini-wybuchy pod maską, ustają, gdy silnik się ostudzi.
Ufff, troche się napisałem, ale może ktoś jest w stanie mi pomóc. Pozdrawiam.