Zobacz pełną wersję : Zamykanie drzwi od kierowcy.
Krótko mówiąc... drzwiami kierowcy trzeba mocniej je*nąć, żeby się zamknęły. Pasażer i oba tylne chodzą bez zarzutu, tj. gładziutko po lekkim pchnięciu się zamykają.
Czytałem coś, że to może być wina zawiasów i warto kupić używane za ok. 50 zł, ale nie jestem pewien, czy to była rada odnośnie takiego samego problemu, bo dot. trochę "opadniętych" drzwi. Czy moje też są lekko opadnięte i to jest przyczyna?
Pozdr.
skolopendra
29-11-07, 16:51
są lekko opadnięte i to jest przyczyna?
jak najbardziej może to być przyczyną
jest regulacja na zawiasie?
sprawdz czy za kazdym razem przypadkiem nie przycinasz pasa bepiecznstwa Powaznie mowie :d
ale fakt faktem dzieje sie tak w 5D ze czesem niekotre dzrzwi zamykaja sie na dotyk a niektore trzeba pozadnie trzasnac spotaklem sie juz kiedys z takim egzemplarzem :zamkniete oczy:
a niektore trzeba pozadnie trzasnac spotaklem sie juz kiedys z takim egzemplarzem
U kogo? ;)
A wracajac do tematu, wydaje mi sie, ze przyczyny moga byc nastepujace:
- tak jak pisalicie: opuszczone drzwi na zawiasach (mozna ratowac sie czasem wymiana sworznia/bolca)
- peknieta plastikowa zapadka zamka (do wymiany caly zamek)
Mozna regulowac rowniez ten metalowy element na slupkach drzwi, na ktorym zatrzaskuje sie ta zapadka zamka, ale nie polecam tego ruszac, bo pozniej drzwi sa zbyt opuszczone lub niedomkniete itp.
Pzdr.
Czyli najlepiej dać do obserwacji jakiemuś fachowcowi? ;)
A wracajac do tematu, wydaje mi sie, ze przyczyny moga byc nastepujace:
- tak jak pisalicie: opuszczone drzwi na zawiasach (mozna ratowac sie czasem wymiana sworznia/bolca)
- peknieta plastikowa zapadka zamka (do wymiany caly zamek)Jakie to koszta (w obu przypadkach)?
Dziękuję. :)
Pozdr.
Jakie to koszta (w obu przypadkach)? Trudno powiedziec, ten sworzen/bolec mozna kupic nowy, szykac calych zawiasow w dobrym stanie uzywanych, dotoczyc go gdzies u jakiegos majstra itp. A zamek? Najlepiej rozejrzec sie za uzywka (o ile bedzie potrzeba jego wymiany).
Pzdr.
Trudno powiedziec, ten sworzen/bolec mozna kupic nowy,
A gdzie go można kupić, bo dzwoniłem do ASO i powiedzieli że nie występuje jako część zamienna?
mam podobnie tylko ze tylnie zamykaja sie z oporem a przednie dosc gladko mysle ze to kwestia wyrobienia i malego opadniecia :) regulacja powinna pomoc lub wymiana jak szanowna Grusza mowi :hinczyk: