Zobacz pełną wersję : Oklejanie ramki zegarów
adi1488rahowa
15-03-13, 12:57
Hej, zastanawiam się czy są do MB/MA/MC nakładki na zegary a'la mugen. Nigdzie nie znalazłem niczego takiego do 5d więc zastanawiam się nad stopniem skomplikowania oklejenia tych ramek folia 3M, bo akurat trochę takowej jeszcze mam. Może jakieś techniczne porady?
A chodzi mi o taki efekt :)
http://img375.imageshack.us/img375/7411/mugen1rw5.jpg
Hmmm teraz się kapnąłem, że to nie ten dział więc proszę o przeniesienie... :P
kawał folli, skalpel, ręce i trochę dokładności to na pewno sobie poradzisz.Widziałem już tak oklejone ramki.
to żeś mu pomógł cie chu.. :D:D
A co tu pomagać. Jak ktoś się postara to zrobi. Jak nie umie zdjąc zegarów przez odkręcenie paru śrubek to proponuje się za to nie brać.
adi1488rahowa
15-03-13, 17:00
Nie o to chodzi, że nie umiem zegarów zdjąć. Chodziło mi bardziej o jakieś porady dotyczący samego oklejania, tzn żeby nie było jakichś rażących niedoróbek i jak wykończyć to w miejscach przy kontrolkach itd,
Nie o to chodzi, że nie umiem zegarów zdjąć. Chodziło mi bardziej o jakieś porady dotyczący samego oklejania, tzn żeby nie było jakichś rażących niedoróbek i jak wykończyć to w miejscach przy kontrolkach itd,
Skalpel, nozyk do tapet i wycinasz. Ja proponuje kto sobie najtansze zegary z anglika i zrob - nie wyjdzie to jesteś tyle straty co zegary, niż bawić się na swoich.
Najlepiej byłoby zeskanowac i wycinac laserem/ploterem tnacym w folii , ale przypuszczam że do tego dostępu nie masz ;)
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
adi1488rahowa
15-03-13, 17:29
W sumie to też pomysł :) Uda się czy nie to straty małe. Może i dostęp do plotera nie jest taki trudny (jakieś studia reklamy itd) o tyle zeskanowanie było by już chyba bardziej kłopotliwe...