Zobacz pełną wersję : zepsuty schowek
witam. mam problem ułamał mi sie uchwyt od schowka civica 94 i nie wiem jak otworzyc? proszę o pomoc!!
Odsun najlepiej sobie fotel pasazera i sie poloz na glebie glowa w strone schowka. masz tam takie 2 srubki, krzyzakowe, najzwyklejsze w swiecie. Wykrecasz i wyciagasz zamek. Na szrocie nowy za jakies 30zl dostaniesz. Tez ostatnio mialem taka sytuacje. Pozdro
ok dzieki bardzo. zaraz wyciagam
mi tez sie odlamala klamka trudno ja nabyc sama kolego pozdrawiam :) a klej mi nic nie trzyma ;/ wrr
Bartek BOS
03-12-07, 15:38
Ja mam ten sam problem (ułamana klamka),ale potrafiłem odkręcić dwie śrubki :D. Szukam już chyba ze 3 miechy i nigdzie nie chcą oddzielnie sprzedać :|
trudno ja nabyc sama czytaj uwaznie moje posty NA SZROCIE jak chcesz dam namiary na szczecin najwyzej Ci przesla poczta polska. Pozdr
faecd, fajnie by bylo podaj gg kolesia :>
Nie ma tak latwo, ze przez gg, bedziesz musial sie na miedzymiastowa wykosztowic:
firma "Xedos" Czesci z demontazu do aut japonskich
ul. Dluga 23f, Mierzyn
72-006 Szczecin
tel 091 483 42 46
a tu masz jeszcze nr do kolesia od ktorego kupilem zawiasy do swojej, on chyba jest z poznania
061 810 35 45
Napisz czy dostales!
dziekowac :D a pewni sprzedawcy czy nie za bardzo ?
Ja też mam oberwany uchwyt, ale radzę sobie bez niego. Bez problemu można schowek otwierać, trzeba tylko "nauczyć się" za co łapać :-)
Jest tam taki mały dynks w tym całym mechaniźmie (w miejscu gdzie była ta rączka do otwierania). Jak się go naciśnie w dół, to schowek się otwiera.
Ale jak ktoś ma duże i grube palce, to może się nie udać... :d
tez tak robilem ale nie ma to jak wszystko sprawne :) pozdrawiam
No to wiadomo.
Ale z drugiej strony, jak ktos niepowolany dostanie sie do Twojego autka (odpukac!!!) i bedzie chcial ograbic Twoj schowek, to bedzie mial niemila niespodzianke i na 99% zrezygnuje... ;)
heheh mam alarm :lol: buahah :aloha:
heheh :D nie no wszystko sie moze zdarzyc :)
k.... wczoraj tez mi sie ulamal :djablek:
jest tu ktos kto to skleił i trzyma ?
Ja sobie skleilem. Lakiernik byl na tyle nieostrozny ze ulamal mi uchwyt i nic o tym nie wspomnial a ja zorientowalem zie jak chcialem go otworzyc po tygodniu. Skleilem takim klejem o nazwie Plastic Welder, dwuskladnikowym. Zaplacilem za niego ok 26 pln. za 25 ml. Trzyma juz rok i nic nie wskazuje na to, ze ma sie znow urwac.
Ja kupiłam samochód z już zepsutym schowkiem :) Jak już uzyskalam nowy (czyli używany ;)) to niestety nie nacieszylam sie nim za dlugo bo okazało się że byl klejony :/ trzymał półtora roku u mnie ale niestety teraz mam ten sam problem co większość :/ Niestety ta klameczka działa na tak małym kawałku plastiku na który idzie większość sił przy otwieraniu że obawiam się iz klejenie może się jednak nie udać :/ Będę próbować ;)
przy okazji znalazłem na allegro spoiwo do spawania ABS - ABS - > z tego jest zrobiony ten uchwyt
http://www.allegro.pl/item344424831_spoiwo_do_spawania_plastiku_abs_od_s s_.html
czy działa i czy wystarczy zwykła lutownica to juz niewiem ale fajnie by było bo sztuka 6zł
wyslalem emaila do sprzedawcy czy zwykła lutownica+spoiwo to cała droga do sukcesu
k.... wczoraj tez mi sie ulamal :djablek:
jest tu ktos kto to skleił i trzyma ?
Ja sobie skleiłem klejem Dragon i trzyma elegancko przy okazji skróciłem sprężynkę żeby nie stawiała takiego oporu przy otwieraniu co zmniejsza nacisk na ten element który się tak często łamie. Działa idealnie i bardzo lekko.
pozdr
przy okazji skróciłem sprężynkę
o ile zwoi ? :d